8 dingen die je écht niet nodig hebt thuis

Share.

Stiekem zijn we allemaal verzamelaars en zijn er in huis heel wat zaken die je niet eens nodig hebt. Tijd om even met de grove borstel door je interieur te gaan, want wij vonden enkele zaken in je woning die je wellicht hebt, maar totaal niet gebruikt. Hup, weg ermee!

1. Een broodmachine

Ze zijn erg lomp en liggen vaak vreselijk in de weg; de broodbakmachine. En laten we eerlijk zijn, hoevaak ga je het nu ook gebruiken? De waardevolle opbergruimte die door de broodbakmachine ingepalmd wordt, kan immers beter benut worden. En wil je nog steeds genieten van de geur (en smaak) van vers brood? Dan heb je nog altijd een bakvorm en de oven die daar uitstekend dienst voor doen.

2. Kookboeken

Wie maaltijdboxen bestelt kent het wel: de receptenkaartjes van gerechten die je in de toekomst nog weleens wil maken. Vaak worden die verzameld in een ‘handige’ ringmap. Of de ouderwetse kookboeken, die vaak stof liggen te pakken in de kast nadat je die ene keer Spaans wilde koken en daarom de hele handleiding ‘paella maken’ bestelde. Tijd dus om deze definitief naar het containerpark te doen, want als je iets wil maken, vind je het recept heus terug op het internet.

3. Slechte kerstcadeaus

Oké, je tante Carla had waarschijnlijk wel de beste bedoelingen toen ze je dat duffe keukentoestel kocht. En ook die enorme kader aan de muur die je mocht uitpakken met Kerstmis was met liefde gegeven. Maar je hebt het totaal niet nodig en laat het enkel staan omdat je een gegeven paard niet in de bek wil kijken. En terecht, maar na een tijd kan je interieur verder zonder de geschenkjes. Gooi dan de typische kaders en geurkaarsen overboord. En die rondslingerende kerstversiering kan je terwijl mee bij het groot huisvuil zetten.

4. Kabels

Iedereen heeft wel een lading kabels waarvan hij of zij niet weet van welk toestel het in hemelsnaam is. De helft van de kabels zijn dan ook nog eens aan vervanging toe of slingeren gewoon in het rond. Tijd om er een deel van weg te gooien, of door deze slimme opruimtechnieken op toe te passen!

5. Dingen die niet eens werken

“Die stukken van die ventilator kunnen nog weleens goed van pas komen.” Kom kom, als iets stuk is, laat je het repareren of vervang je het meteen. Maar je laat geen oude ventilator in de hoek van de kamer achter. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor dingen die in je schuif liggen. Een oude gsm (met kabel) of een bakje balpennen die niet meer schrijven? Weg ermee!

6. Spelconsoles

Een PlayStation, een Xbox en een Nintendo staan naast je televisie op de kast. Maar hoevaak speel je er op en is het nog de moeite waard om in huis te hebben? Als je die afweging maakt, kan je misschien afscheid nemen van een spelconsole en er iemand anders plezier mee doen. Dat is trouwens ook van toepassing op dat elektrische drumstel of piano in de hoek van de kamer die nu dienst doet als kledingrek.

7. Hotel ‘geschenkjes’

In bijna elke hotelbadkamer vind je tal van zeepjes en shampootjes. En ja, die nemen we uiteraard mee naar huis. Maar eens we thuis komen leggen we die miniflesjes gewoon in de schuif en dat stapelt zich na een tijd op. Weg ermee (of gebruik ze tenminste)!

8. Hippe toestellen

Er zijn tenslotte ook toestellen die misschien in je woning staan en je in de categorie ‘impulsaankopen’ mag onderbrengen. Want geef toe, wie heeft er nu echt nood aan een suikerspinmachine, een pizzamaker, een ijsmachine én een popcornmachine? Overdaad schaadt en dat is met al deze toestellen op het aanrecht zeker het geval. Heb je daarnaast ook drie verschillende koffiezetapparaten? Investeer dan beter in één goed toestel voor een stevige kop koffie. Je keuken is je dankbaar.

Welke van deze 8 gooi jij straks ook overboord?

Share.