7 must haves voor je terras

Share.

Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!

PS: Heb je nog geen terras, maar ben je binnenkort toch van plan om er zelf eentje aan te leggen of te laten aanleggen? Let dan zeker op deze veel voorkomende fouten.

1. Lounge

Of je nu in een huis of in een appartement woont, wanneer je thuis komt na een zware dag werken, wil je graag neerploffen met een drankje of een hapje. En is dat niet geweldig wanneer je dat buiten kan doen? Een leuke lounge -die je kan krijgen in verschillende stijlen, vorm en formaten- past op elk terras en geeft je toch dat tikkeltje extra rust die je aan het eind van de dag wel kan gebruiken!

2. Een eetplaats

Stel je voor: je wordt op zondag wakker en het zonnetje schijnt. Ontbijten op je terras dan maar? Eerlijk is eerlijk, op zo’n ochtend is er geen beter gevoel dan tussen de vogeltjes te genieten van een koffiekoek. Heb je geen plek voor een permanente tafel op je terras? Geen nood! Er zijn voldoende klaptafeltjes -zoals in het voorbeeld hieronder- voorhanden die je binnen de minuut uitklapt. Zet er twee stoelen bij (of gebruik je lounge), gooi er een tafellaken over en het ziet er een pak gezelliger uit!

3. Een buitenbar

Met zomerse temperaturen kan een buitenbar uiteraard niet ontbreken! Op elk terras is er wel een hoekje waarin je een leuke bar kan installeren en het leuke is… dat je het vaak zelf kan maken, want een bar uit hout is helemaal in! Heb je oude palletten liggen of restanten van een grote kist? Dan maak je hier de perfecte bar mee voor buiten. Nog een zomers likje verf en klaar!

4. Sfeerverlichting

Wanneer je familie en vrienden uitnodigt op je terras, zou het zonde zijn als je om 21u naar binnen moet omdat je geen hand voor ogen ziet. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen een ontzettend aangename sfeer, je kan ook iets langer genieten van -het moment op- je terras.

5. Decoratie

En geen terras zonder decoratie! Oké, het maakt of kraakt je terras helemaal niet, maar een beetje aankleding is fijn niet? Komt er bezoek en wil je hen op het terras een drankje aanbieden? Dan kan je het nog feestelijker maken door een kleurrijke slinger op te hangen. Extra zomergevoel! ✓

6. Planten

Je kan slingers hangen zoveel je wil, eigenlijk weten we allemaal dat er geen betere aankleding voor je terras dan leuke, kleurrijke bloemetjes. Plant in een grote pot enkele bloembollen, die na veel tijd en liefde uitgroeien tot kleurrijke bloemen. Het geeft je terras een extra elan!

7. Groentjes

Ben je bezig met de bloempotten te voorzien van planten? Ho maar, voorzie toch nog wat plaats voor dingetjes die je nadien ook kan opeten! Heb je plaats in een hoekje, dan kan je altijd een kweekbak in huis halen om de nodige groenten en fruit te kweken. Die kan je dan ook meteen serveren bij bezoek. Maar wat kan je kweken op een terras? Wel, zo goed als alles! Van komkommers, aardbeien, sla, tomaten, pepers en paprika’s tot zo goed als alle kruiden. Komt er bezoek, dan hoef je enkel een beetje mozzarella te kopen. De tomaatjes en het basilicum groeien namelijk als kool, pun intended. 😉

Wat zou jij nog op je terras zetten? Laat het achter in de reacties!

LEES OOK:

Share.