De 10 gouden woorden die huizen beter doen verkopen

Share.

Wanneer een huis klaar is voor verkoop, rest er nog maar één ding: een aantrekkelijk zoekertje plaatsen. Dat zoekertje moet opboksen tegen alle andere woningen op de vastgoedmarkt, dus laat je het best zo veel mogelijk opvallen.

Heel wat makelaars of particulieren durven hun woning (onterecht) ophemelen, tot ergernis van vele potentiële kopers of huurders. Maar uiteraard wil ook jij -net als iedereen- je woning snel verkopen. Met deze tien gouden woorden schrijf je het allerbeste zoekertje dat gegarandeerd veel bekijks heeft!

1. Wees specifiek

Maar echt, specifiek. Wie op zoek is naar een huis of appartement, wil exact weten wat hij of zij kan verwachten. Als je de keuken beschrijft, is het dus best oké om te vermelden dat het werkblad van graniet of marmer is. Net zoals je vloer. Is het een speciale houtsoort uit Brazilië? Vertel het gerust. Hoe specifieker je bent, hoe geloofwaardiger je overkomt.

2. Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijkheid wordt gewaardeerd. Potentiële eigenaars willen liever niet achteraf uitpluizen hoe de vork in de steel zit. Daarbij kan je alles duidelijk oplijsten. Dit kan gaan van de staat van het huis, tot de inrichting,… alle positieve én negatieve punten. En zeer belangrijk om te vermelden is het adres van de woning. Een te koop gestelde woning zonder adres wordt veel minder bekeken.

3. Schrijf foutloos

Het ligt zo voor de hand, maar je zou schrikken hoeveel zoekertjes vol typfouten staan. Niet alleen ontbrekende inhoud, maar ook dramatische schrijffouten durven wel eens een zoekertje binnensluipen. Advertenties in drukletters of vol schrijffouten worden het minst serieus genomen. Even een spellingscontrole uitvoeren is dus de boodschap!

4. Renovatie

Waar heel wat huizenjagers naar zoeken, zijn instapklare woningen. Voor hen is het dus erg interessant om te weten dat er recentelijk gerenoveerd werd. Ook voor jou is dat van belang. Een huis waar weinig werk aan is, wordt immers sneller verkocht én is uiteraard meer waard! Zet je renovatiewerken dus écht in de verf.

5. Toekomst

Denk hier bijvoorbeeld aan een extra potentiële ruimte. Stel dat je een kelder hebt die perfect om te bouwen valt tot man cave of gezellige gezinsruimte of ze kunnen een kelder of zolder ombouwen tot leefruimte voor de oudste kinderen? De opties liggen voor het grijpen, maar jij kan ze wel aanreiken in je zoekertje! 😉

6. De buurt

Wie op zoek is naar een huis, wil vooral ook weten waar het goed wonen is. De buurt is daarbij dus erg belangrijk. Als je weet waar potentiële eigenaars naar op zoek zijn, kan je die positieve punten uit jouw buurt in kaart brengen. Zo wordt je zoekertje vaker bezocht.

7. Licht

Dit is vooral van toepassing op het visuele aspect. Veel zoekertjes worden weggeklikt bij gebrek aan foto’s of bij foto’s van slechte kwaliteit. Om je kamers ruimer te doen lijken, is het belangrijk om veel licht binnen te laten. Dat is met de foto’s van je woning niet anders. Hoe aantrekkelijker voor de koper, hoe beter.

8. Privacy

Het is altijd een goed idee om de privacy van je woning stevig te onderlijnen in een zoekertje. Het is niet omdat mensen in een drukke stad willen wonen, dat ze hun hele leven te grabbel willen gooien. Meer privacy garanderen kan je bijvoorbeeld met een hoge omheining in de tuin.

9. Ruimte

Heb je een open ruimte die de keuken verbindt met de eetkamer of de woonkamer? Zeker vermelden! Heel wat potentiële kopers zijn net op zoek naar ruimte, zelfs in de kleinste woningen. Een prachtige open ruimte is dus een voordeel, en die kan je uiteraard goed uitspelen in je zoekertje.

10. Unieke kenmerken

Het ligt misschien voor de hand, maar als je woning uniek is in de buurt, speel dit dan zeker uit. Kopers zijn zeker geïnteresseerder in een woning die in het oog springt. Let wel op dat de woning ook uniek kan zijn voor anderen. Bekijk het dus niet vanuit emotioneel standpunt.

Share.