5 tips voor als je huis niet verkocht geraakt

Share.

Als je je woning te koop zet, hoop je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk verkocht is. Toch is het zeker niet abnormaal dat je woning even te koop staat. Wil je het proces toch wat versnellen? Dan hebben wij enkele tips voor jou.

1. Verlaag de vraagprijs

Een belangrijke factor waarom een woning niet verkocht geraakt, is de prijs. Dit kan zijn omdat de woning niet correct geschat is of omdat de verkoper hoopt om er toch net iets meer uit te halen. Je woning correct laten schatten of de vraagprijs wat verlagen kan dan een goede oplossing zijn.

2. Fris je woning op

Een woning verkoopt eens zo goed als ze proper en goed onderhouden is. Zo kunnen een likje verf of een lekker geurtje al veel doen! Daarnaast beweren veel makelaars ook dat woningen die meubels bevatten – al dan niet in karton- vaak sneller verkocht worden. Toch is een goed onderhouden woning belangrijker dan meubels. Liever een opgeruimd leeg huis dan een rommelige gemeubelde woning.

3. Zorg voor een goede eerste indruk

Hoe mooi je huis vanbinnen ook mag zijn, de eerste indruk van de koper aan de voordeur is minstens even belangrijk. Zo doet een goed onderhouden oprit of voortuin al wonderen! Ook je huisnummer is belangrijk. Als potentiële kopers je huisnummer niet vinden, kunnen ze je huis namelijk moeilijk vinden en begint hun huisbezoek al met frustraties.

Tot slot zorgt een recent ‘te koop’-bord waar net genoeg informatie op staat ook voor een goede eerste indruk. Als het bord te oud is, kan je namelijk misschien de indruk opwekken dat de woning al lang te koop staat. Wanneer je al veel informatie op het bord prijsgeeft, maken kopers misschien sneller uit of ze al dan niet contact willen opnemen en verliezen ze de aandacht sneller.

4. Maak nieuwe foto’s

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. De tekst die je bij je verkoopsadvertentie schrijft is natuurlijk belangrijk, maar foto’s zorgen meteen voor een eerste indruk. Neem dus een goede camera, ga in de juiste hoek staan en neem prachtige kliekjes van alle pluspunten van je woning.

5. Win advies in

Als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in je woning, hebben ze waarschijnlijk veel vragen. Het is dan ook een goed idee om advies in te winnen bij familie en vrienden die reeds een woning verkocht hebben, jezelf te verdiepen in de Zimmo-blog of een makelaar onder de arm te nemen. Zo heb jij alles in huis om mogelijke kopers te overtuigen van jouw pareltje!

Share.