Een woning verhuren in 5 stappen

Wil je een huis verhuren zonder makelaar? Dat kan op Zimmo! In 5 eenvoudige stappen kan je zelf een huis of appartement te huur zetten. Meer informatie om je woning te huur te zetten, vind je terug in onze verhuurgids.

Download de verhuurgids
1

Ken je woning

Jij kent het pand als geen ander. Tijd om die kennis te delen met anderen. Verzamel zoveel mogelijk belangrijke informatie over het huis of appartement dat je gaat verhuren. Hoeveel slaapkamers zijn er aanwezig? Wat is de bewoonbare oppervlakte? Hoe zit het met de EPC-waarde? ... Dit zijn vragen die geïnteresseerden zeker zullen stellen. Je kan er dus beter op voorbereid zijn.

Bepaal de huurprijs

Als verhuurder ben je volledig vrij om de huurprijs te bepalen. In het ideale geval komt de huur goed overeen met wat de huurder ervoor in de plaats krijgt. Om de huurprijs te berekenen houd je best rekening met het type woning, de ligging, aantal slaapkamers, aanwezigheid van tuin of terras, de staat van de woning, parkeergelegenheid etc… Betreft het een woning in een gebouw met meerdere woonunits, vergeet dan zeker niet om de gemeenschappelijke kosten in rekening te brengen.

2
3

Omschrijf de woning

Personen aan wie je een appartement of huis gaat verhuren willen zo veel mogelijk weten over de woning. Probeer daarom in je beschrijving een grondige rondleiding te geven waarbij je alle kamers goed omschrijft. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter. Vergeet daarbij zeker niet om de unieke kenmerken van het pand in de kijker te zetten!

Neem foto’s

Het oog wil ook wat! Vul je advertentie aan met zo veel mogelijk goede foto’s van de woning. Bij voorkeur neem je foto’s van een opgeruimde woning en zorg je voor lichtrijke beelden. Laat je de foto’s liever nemen door een professional? Dat kan! Wij zetten graag een expertfotograaf voor je in. Dit is een extra dienst die je kan aanduiden bij het samenstellen van je pakket.

4
5

Kies je pakket

Nu het voorbereidend werk klaar is, rest er je enkel nog een pakket te kiezen. Kies je voor het Start-pakket, dan staat je advertentie 8 weken online op Zimmo en krijg je van ons een gepersonaliseerd gevelbord. Of je kiest voor het Comfort-pakket, dan krijg je alle diensten uit het Start-pakket én zorgen wij voor de verplichte elektriciteitskeuring en EPC-attesten. Stel je liever zelf een pakket samen, dan is het Flex-pakket iets voor jou!

Kies nu je pakket

Meer tips? Download onze verhuurgids!

In onze verhuurgids bundelen we alle zaken die je nodig hebt om het verhuren van je woning vlekkeloos te laten verlopen. Je vindt er tal van informatie, checklists en handige tips die je begeleiden doorheen het gehele verhuurproces. Zo kan jij je woning verhuren zonder zorgen!

Download de verhuurgids