Zoek een vastgoedmakelaar of immokantoor

Zoek je een immokantoor om je huis of appartement te verkopen of te verhuren? Of wil je een nauwkeurige schatting van je woning door een vastgoedexpert?

Waarom kiezen voor een makelaar?

Expertise en ontzorging

Van een nauwkeurige schatting van je woning, het begeleiden van de bezichtigingen met kandidaten tot het verkrijgen van alle wettelijke documenten en het afhandelen van administratie: een immokantoor brengt dit professioneel en snel voor jou in orde.

Marketing

Een vastgoedmakelaar beschikt over een groot netwerk waardoor je woning on- en offline enorm veel aandacht krijgt. Daarnaast beschikt hij over diverse mogelijkheden om je huis of appartement te promoten : professionele foto’s en video’s, gevelborden,…

Efficiënte bemiddelaar

Een makelaar kent de marktprijzen als geen ander. Hij kent de exacte waarde van je huis en negotieert graag over de verkoopprijs. Zo zorgt hij ervoor dat je het juiste bod van kandidaat-kopers krijgt.

Onze vastgoedexperts geven hun gouden raad

Maak een goede voorstudie, zodat je rekening kan houden met alle aspecten van de aankoop van je woning.
Dominique Vanrunxt
Bestuurder CIB Limburg
Denk bij de zoektocht niet als een sluipschutter, maar trek parameters open. Voor 20 dingen die je niet kan afvinken, krijg je misschien 20 andere troeven in de plaats.
Yves Vervliet
Sales Manager Heylen Vastgoed
Voor de gemiddelde Belg bedraagt vastgoed 50% van zijn of haar vermogen, het is dus iets essentieels om al op jonge leeftijd over na te denken.
Kristian Nobels
Zaakvoerder Immo Nobels

Hoe kies ik mijn ideale vastgoedmakelaar?

Omgeving

Kies voor een makelaar uit je omgeving. Een makelaar focust zich op vastgoed in een bepaalde regio. Hij kent het terrein en kan rekening houden met de woningprijzen, marges en trends van gelijkaardige panden in die buurt.

Prijssegment van jouw woning

Ga voor een vastgoedmakelaar die gespecialiseerd is in het prijssegment van jouw woning. De ene makelaar verkoopt liever rijwoningen, terwijl de andere makelaar voornamelijk expertise heeft in luxevilla’s.

Marketingstrategie

Neem een kijkje op de website van de vastgoedmakelaars. Hoe promoten zij een pand? Maken ze gebruik van aanlokkelijke omschrijvingen, mooie foto’s of zelfs filmpjes? Spreekt hun manier van verkopen jou aan?

Prijskaartje

Tot slot informeer je je best goed over het prijskaartje van de makelaar. Is het een vaste prijs of neemt hij een percentage op de verkoopprijs? Welke diensten krijg je hiervoor terug? Dit kan verschillen van immokantoor tot immokantoor.

Gevoel

Een goede samenwerking met een makelaar is gebaseerd op vertrouwen. Zit dat goed? Dan heb je je match gevonden en komt die verkoop of verhuur van je huis zeker in orde.