Zo creëer je privacy in huis zonder gordijnen

Share.

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van een woning. Overdag laten ze licht binnen, maar hoe hou je ’s avonds nieuwsgierige blikken buiten voor wat privacy?

Ramen zijn de verbinding tussen het interieur en het exterieur. Hoe je de ramen bekleedt is dan ook veelzeggend over de stijl van je huis. Als je afgelegen woont, kan je kiezen de ramen open te laten. Als je buren hebt, is dat al iets lastiger.

Je kan kiezen voor gordijnen, maar wie weet vind je dat te oubollig of inspiratieloos? Wij bieden je graag deze alternatieven.

Bewerkt glas

Met bewerkt glas kan je genoeg licht binnen laten, zonder dat je je hele huis tentoonstelt aan toevallige voorbijgangers.

Melkglas verdeelt het licht gelijkmatig waardoor het een natuurlijk resultaat geeft. Het heeft een neutrale uitstraling en past dus in elk soort interieur. Met melkglas heb je ook de mogelijkheid om slechts een deel van je raam te bewerken.

Met een decoratieve film kan je het effect van melkglas nabootsen, maar kan je ook andere afwerkingen kiezen. Je kan voor een patroon kiezen of zelfs een afbeelding. Omdat de klever makkelijk te verwijderen is, kan je de afbeelding of het patroon af en toe eens wisselen.

Glas-in-lood komt misschien wat ouderwets over, maar voor een oudere woning is dit een goede oplossing. Het biedt afzondering van de buitenwereld, maar laat het zonlicht wel binnen. Daarbovenop is het leuk om naar te kijken.

Luiken

Je kan kiezen om luiken voor je ramen te plaatsen. Ze zijn decoratief en door ze in je favoriete kleur te schilderen, kunnen ze je persoonlijkheid tentoonstellen.

Bovendien werken de luiken isolerend, zo hou je in de winter de koude en in de zomer de warmte buiten. De geluiden die van op de straat je nachtrust zouden kunnen verstoren, worden zo ook gedempt.

Gebruik kunst

Als je echt origineel uit de hoek wil komen, kan je je creativiteit de vrije loop laten. Wat denk je van gehaakte bloemetjes die een gordijn vormen voor je raam? Voor de wijnliefhebbers onder ons, met de kurken kan je ook nog wel wat .

Planten

Met planten kan je meer dan alleen genieten van je privacy. Ze staan mooi op de vensterbank en filteren de lucht in je huis. Als je kruiden plant, kan je ze ook in de keuken gebruiken. Dit is waarschijnlijk de meest multifunctionele oplossing.

Als je beslist de planten buiten te plaatsen in hangende bloembakken, krijg je het beste resultaat met hogere planten.

Van welke creatieve oplossing heb jij thuis gebruik gemaakt?

Share.