Ontdek deze 6 hemelse hoeves

Share.

Over hoeves zijn de meningen vaak verdeeld. De ene ziet een woning die klaar is voor de sloop, een ander ziet een prachtwoning in hoe hij in zijn unieke staat is en nog een ander ziet een enorm potentieel. Architecten renoveren oude hoeves vaak in absolute parels. Volgende 6 woningen zijn daar erg mooie voorbeelden van. 

(Meer dan) degelijk Damme

Meer dan degelijk is eigenlijk een understatement. Deze hoeve uit Damme behoort tot de categorie ‘uitzonderlijk’. Wat meteen opvalt is de enorme grootte van het perceel. Met maar liefst 7.000 vierkante meter kan je van een grote tuin spreken. 

Het interieur spreekt tot de verbeelding. Er is niets aan het toeval overgelaten. Zowel de woning als de bijgebouwen zijn tot in de puntjes verzorgd. Er is gekozen voor een prachtige landelijke stijl, met veel gebruik van hout. Deze woning heeft alles wat je nodig hebt. Met 5 slaapkamers en 4 badkamers is er ook binnen meer dan ruimte genoeg. Voor deze hoeve wordt 2,5 miljoen euro gevraagd. 

Tijdloos Tollembeek

Deze hoeve werd onlangs gerenoveerd tot een complete woning met alles erop en eraan. Het eindresultaat is er één om fier op te zijn: een prachthoeve met moderne toetsen, gemaakt van hoogwaardige materialen. De keuken is compleet uitgerust, de badkamer is volledig gerenoveerd en ook de slaapkamers en woonkamer zijn in een nieuw jasje gestoken. Modern met een vleugje authenticiteit was het codewoord tijdens de bouw van deze prachthoeve. 

De details maken de woning helemaal af. Het plafond op de eerste verdieping is niet enkel letterlijk, maar ook figuurlijk het hoogtepunt van deze hoeve. De houten balken in de gang geven ook een uiterst klassevolle uitstraling aan het pand.

De boerderij is grotendeels omgeven door bossen. Op het terras en in de tuin kom je heerlijk tot rust. Wie wil genieten van deze wondermooie hoeve in Tollembeek, zal daar ongeveer 1,25 miljoen euro voor over moeten hebben.

Hoogwaardig wonen in Hamont

Om deze mooi gerenoveerde hoeve te zien moet je naar Hamont-Achel, een fijn dorp in het noorden van Limburg. De woning viert dit jaar zijn 75ste verjaardag, in 1949 werd de eerste steen gelegd. Je vindt er niet enkel een woning terug. Op het perceel van 2,5 hectare staan ook maar liefst drie grote schuren en twee open loodsen. 

De woning is gebruiksklaar voor meerdere gezinnen. Hij is verdeeld in twee volledig gescheiden woonruimtes. Met twee keukens, drie badkamers en vijf slaapkamers is daar ook voldoende ruimte voor. Wie hier geen genoegen mee neemt: op de eerste verdieping heb je de mogelijkheid een extra woonruimte te bouwen. Het interieur heeft een erg gezellige uitstraling, je voelt je er meteen thuis. 

Voor deze Limburgse hoeve vraagt men 1.350.000 euro. De hoeve is al in prijs gezakt, oorspronkelijk koste hij zo’n 300.000 euro meer. 

Menens in Menen

Deze rustieke hoeve is uniek in zijn soort. Hij is volledig instapklaar en prachtig gerenoveerd. Vanaf je het perceel betreedt tot je de woning buiten gaat, kom je ogen te kort. Authentieke overblijfselen van de woning in zijn originele staat zijn subtiel gecombineerd met moderne elegantie. 

Het zijn vooral de paardenliefhebbers die hier in de hemel zullen zijn. Het eigendom is voorzien van een heuse piste, zodat elk paard er kan ronddartelen. Fan van andere dieren? Geen nood, ook daar is aan gedacht: met drie grote weides is er plek genoeg voor ieder dier. Voor deze mooi gerestaureerde hoeve wordt 895.000 euro gevraagd. 

Lyrisch over Lier

Tussen Lier en Duffel vind je deze prachtig gerenoveerde woning terug. Oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, gerenoveerd in 2005. Uitkomst? Een resultaat om trots op te zijn. 

Bijzonder aan deze hoeve is de aandacht voor technologie van de architecten. 2 elektrische warmtepompen, vloerverwarming en zo’n 40 zonnepanelen zorgen voor een energiezuinige boerderijwoning. Het absolute hoogtepunt van deze hoeve is de tuin met bijhorende vijver. Nostalgische bui? Waan je in een echte bruine kroeg van vroeger in de kamer met biljarttafel en toog. 

De prijs van deze landelijke hoeve in Lier? Voor anderhalf miljoen euro mag je hem op je naam schrijven. 

Prachtig Pecq

In het kleine dorpje Pecq in de provincie Henegouwen vind je dit mooie eigendom terug. Deze beeldschone vierkantige hoeve is perfect voor grote gezinnen en al eeuwenoud. Eeuwenoud mag je letterlijk nemen, deze charmante boerderij zijn oorspronkelijk bouwjaar dateert van 1800! De woning heeft dus al veel meegemaakt. Toch verkeert hij nog steeds in goede staat. 

Wie deze woning koopt kan weldra genieten van maar liefst 7 slaapkamers, 3 badkamers en 2 garages. Je krijgt er bij binnenkomst een heerlijk authentiek gevoel. Met de grote tuin, het uitzicht vanuit die tuin en het zwembad kan je niet anders dan tot rust komen. Het prijskaartje voor deze prachthoeve uit Pecq? 1.150.000 euro. 

Share.