6 woningen met een groendak

Share.

Groendaken zijn hip en trending. Ze komen steeds meer in ons straatbeeld voor en dat heeft zo zijn redenen. Een groendak op je woonst is ecologisch, heeft een gezellige uitstraling en het isoleert je woning meer dan behoorlijk. Bij onderstaande 6 mooie woningen is het gras ongetwijfeld groener aan de eigen kant. 

Wat is een groendak?

Een groendak is een plat of hellend dak waar verschillende plantensoorten op groeien. Andere benamingen voor een groendak zijn vegatiedak, begroeid dak of dakbegroeiing. Er is een verschil tussen intensief en extensief begroeide daken. 

Een groendak wordt steeds populairder en heeft dan ook heel wat voordelen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Deze 6 panden zijn ecologisch mee met hun tijd en hebben zo’n groendak. 

Authentiek appartement in Antwerpen

Voor de eerste woning in onze reeks woningen met aangelegde groendaken gaan we naar het hartje van Antwerpen. In ‘t Stad vind je dit authentiek appartement terug. Eigenlijk zijn het twee samengevoegde appartementen. Het resultaat? Een erg ruim penthouse met drie slaapkamers, tal van ruimte en een fijn terras. 

Het lijkt alsof de tijd in dit penthouse naast het Stadspark stil heeft gestaan. De woning zelf dateert uit de jaren ‘30. Niet zo lang geleden hebben aannemers het gerenoveerd. Toch zijn er erg veel knappe materialen van vroeger bewaard gebleven, zoals de visgraatparket of de houten trap naar de vierde verdieping. Op deze manier hebben ze het authentieke op een perfecte manier met het eigentijdse weten te combineren. De vraagprijs voor dit appartement in Antwerpen? € 745.000.

Moderne villa in Merelbeke

In het Oost-Vlaamse Merelbeke vind je deze kast van een woning met een groendak terug. Wie deze woning koopt slaat ongetwijfeld een dubbelslag. Naast dat deze ruime villa alles heeft wat je nodig hebt kan hij ook in twee delen opgesplitst worden. Er zijn twee huisnummers voorzien voor bijvoorbeeld een praktijk of kangoeroewoning. 

Het dak is in verschillende verdiepingen opgebouwd, wat de woning een moderne uitstraling geeft en uit het oog doet springen. Het groendak bevindt zich op het lagere gedeelte. Vanuit bepaalde slaapkamers die naar het Zuiden gericht zijn heb je er duidelijk zicht op. Zo heb je hier de unieke mogelijkheid om ook van binnenuit van je groendak te genieten. De vraagprijs voor dit moderne, groene en energiezuinige huis in Merelbeke? € 1.545.000.

Adembenemend penthouse in Aalst

Wanneer je een penthouse met een eigen tuintje wil combineren is een groendak een ideale oplossing. Daar heeft dit gloednieuwe penthouse in Aalst uitstekend gebruik van gemaakt. Met een groendak op dit appartementencomplex werd duurzaamheid gecombineerd met uitstraling en authenticiteit. 

Niet genoeg groen? Er is ook een ruime collectieve tuin voorzien. Daarnaast heeft het penthouse maar liefst 3 slaapkamers, een zeer grote inkomhal en een erg mooie open leefruimte en keuken die in elkaar overlopen. Het uitzicht over de binnenstad is meer dan zomaar een pluspunt. Dit mooie penthouse in Aalst staat te koop voor € 339.000.

Harmonieuze woning in Herent

In dit gezellig stulpje in Herent is de rust neergedaald. Deze woning werd zopas tot in de puntjes gerenoveerd, met aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Zo is er niet enkel aan een groendak gedacht. Dit rijhuis is ook voorzien van zonnepanelen, driedubbele beglazing en een ventilatiesysteem.

Bij binnenkomst van het appartement valt het gebruik van lichte kleuren in combinatie met houttinten meteen op. Het grote schuifraam naar de tuin geeft een erg ruim gevoel aan de woonkamer. Op de bovenverdieping vind je twee nette slaapkamers en een piekfijn uitgeruste badkamer met dubbele wastafel en een regendouche. Voor € 455.000 kan dit huis in Herent al van jou zijn.

Elegant appartement in Emblem

Beauty is on the inside, dat is wat dit prachtappartement in Emblem nog maar eens aantoont. Wanneer je langs deze appartementsblok rijdt springt hij op het eerste zicht niet uit het oog. Het is wanneer je er binenn stapt dat je een parel van een appartement ontdekt. Deze woning is prachtig gerenoveerd. Het volledige interieur is in eenzelfde gezellige stijl ingericht, wat uitnodigt tot wonen. 

Dit huis in Emblem staat te koop voor € 359.000.

Unieke woning in Tielt

Uniek en uitzonderlijk zijn de eerste twee woorden die in je opkomen bij het zien van deze woning. Van buitenaf zie je al dat dit huis best speciaal is. Het potentieel van dit handelshuis met polyvalente ruimte is eindeloos. De ligging is uitstekend, vlak bij het centrum van Tielt. De polyvalente ruimte biedt enorm veel mogelijkheden. Deze ruimtes kunnen perfect gebruikt worden voor een handelszaak. 

Ook in het privégebied is er ruimte te over. De woonkamer telt bijna voor twee en ook buiten in de tuin met eigen zwemvijver ga je niet snel krap zitten. Het perceel is maar liefst 915 m² groot. Als dat nog niet genoeg is: met het groendak en bijhorend terras werd er nog extra nuttige ruimte gecreëerd. Wat deze woning echt kenmerkt is het interieur en de inrichting ervan. De stijlen lopen over in elkaar, wat voor een unieke sfeer zorgt. Voor deze polyvalente woning uit Tielt wordt € 790.000 gevraagd. 

Interesse gekregen in het aanleggen van een groendak? Schakel een professioneel bedrijf in of leg zelf een groendak aan

Share.