Een woning verkopen in 5 stappen

Wil je een huis verkopen zonder makelaar? Dat kan op Zimmo! In 5 eenvoudige stappen verkoop je makkelijk zelf je huis of appartement als particulier. Meer informatie om je woning te koop te zetten, vind je terug in onze verkoopgids.

Download de verkoopgids
1

Ken je woning

Jij kent het pand als geen ander. Tijd om die kennis te delen met anderen. Verzamel zoveel mogelijk belangrijke informatie over het huis of appartement dat je gaat verkopen. Hoeveel slaapkamers zijn er aanwezig? Wat is de bewoonbare oppervlakte? Hoe zit het met de EPC-waarde? ... Dit zijn vragen die geïnteresseerden zeker zullen stellen. Je kan er dus beter op voorbereid zijn.

Bepaal de vraagprijs

Het is niet makkelijk om een vraagprijs op een woning te plakken. De waarde hangt immers af van een hele reeks factoren zoals de locatie, het bouwjaar, het type bebouwing, de energiezuinigheid, de afwerkingsgraad, ... Ben je benieuwd of de vraagprijs die je in gedachten hebt realistisch is? Raadpleeg dan onze schattingstool voor een gratis schatting van je huis of appartement. In enkele klikken bepaal je de juiste vraagprijs.

2
3

Omschrijf de woning

Kandidaat kopers willen zo veel mogelijk weten over de woning. Probeer daarom in je beschrijving een grondige rondleiding te geven waarbij je elke kamer goed omschrijft. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter. Vergeet daarbij zeker niet om de unieke kenmerken van het pand in de kijker te zetten!

Neem foto’s

Het oog wil ook wat! Vul je advertentie aan met zo veel mogelijk goede foto’s van de woning. Bij voorkeur neem je foto’s van een opgeruimde woning en zorg je voor lichtrijke beelden. Laat je de foto’s liever nemen door een professional? Dat kan! Wij zetten graag een expertfotograaf voor je in. Dit is een extra dienst die je kan aanduiden bij het samenstellen van je pakket.

4
5

Kies je pakket

Nu het voorbereidend werk klaar is, rest er je enkel nog een pakket te kiezen. Kies je voor het Start-pakket, dan staat je advertentie 3 maanden online op Zimmo en krijg je van ons een gepersonaliseerd gevelbord. Of je kiest voor het Comfort-pakket, dan krijg je alle diensten uit het Start-pakket én zorgen wij voor de verplichte elektriciteitskeuring en EPC-attesten. Stel je liever zelf een pakket samen, dan is het Flex-pakket iets voor jou!

Kies nu je pakket

Meer tips? Download onze verkoopgids

In onze verkoopgids bundelen we alle zaken die je nodig hebt om de verkoop van je woning vlekkeloos te laten verlopen. Je vindt er tal van informatie, checklists en handige tips die je begeleiden doorheen het gehele verkoopproces. Zo kan jij je woning verkopen zonder zorgen!

Download de verkoopgids