Na de pop-up store: het pop-up huis!

Share.

Pop-up stores zijn intussen een gekend fenomeen. Vanuit het niets duiken ze plots op om na enkele maanden weer te verdwijnen. Multipod Studio heeft het principe nu doorgetrokken naar woningen. Resultaat: een stijlvol en vooral duurzaam pop-up huis!

Op zich is het idee simpel. De woning wordt opgebouwd uit isolatieblokken die met weinig tot geen gereedschap (een schroevendraaier is voldoende) aan elkaar bevestigd worden. Reken op vier dagen werk. Verhuizen? Dat zou vanaf nu wel eens mét de woning kunnen, want je kan alles desgewenst eenvoudig weer demonteren!

Pluspunten zijn onder andere het feit dat je bijna geen verwarmingskosten hebt dankzij de uitstekende isolatie van de (recycleerbare) gebruikte materialen die perfect (luchtdicht) aansluiten. Een pop-up passief huis dat er bovendien nog goed uitziet ook!

Interesse? Vanaf volgend jaar, 2015, worden ze in Frankrijk en elders in Europa verkocht. Alle info kan je terugvinden op de website.

Share.