11 redenen waarom een huis maar niet verkocht raakt

Share.

Het is zover. Je hebt er erg lang over nagedacht en je hebt je huis te koop aangeboden. Alles waar je maar aan dacht heb je in orde gebracht, maar wat blijkt nu? Je teerbeminde woonst vindt toch maar geen nieuwe eigenaar!

Er kunnen heel wat factoren een rol spelen tijdens het spel van vraag en aanbod tussen de verkoper en de koper. Waarom een huis dan toch niet verkocht geraakt en wat je kan doen, daar helpen wij je graag mee!

1. Vraagprijs

Hier is het probleem erg eenvoudig. Heb je je huis voor een te hoge prijs aangeboden, dan haken potentiële eigenaars wellicht sneller af. Daarom kan je best een realistischere prijs hanteren voor je woning en in dit geval betekent dat dus een daling van de vraagprijs. Je woning aan een te hoge prijs aanbieden, is wellicht niet de beste keuze.

2. Eerlijkheid

Niet alleen over de vraagprijs moet je schappelijk zijn, ook je hele zoekertje mag niet uitpuilen van de leugens. Neen, niet dat je dat doet wanneer je huis niet verkocht raakt, maar hoe eerlijker en specifieker je je huis beschrijft, des te geïnteresseerder mensen kunnen zijn.

3. Foto’s

Hoe begeleid je een mogelijke koper het best door datzelfde zoekertje? Juist, met prachtige foto’s. Daarbij is ook licht erg belangrijk. Niet alleen nodigt een donkere ruimte helemaal niet uit, het is ook vreselijk om daar een sfeervolle foto te maken. Laat je dus niet vangen zoals deze snuggere helden en bereid je goed voor!

table-white-home-interior-2

4. Makelaar

De juiste makelaar zoeken is geen gemakkelijke taak. Hoe ga je nu precies te werk, en wat als je toch niet tevreden bent? Het ligt uiteraard niet meteen aan hem of haar wanneer jouw huis niet verkocht raakt, want ze doen ook hun best. Is er dan te weinig geadverteerd? Dat kan, maar jij kan uiteraard ook jouw woning op allerlei kanalen aanprijzen! Zo kan dat op Zimmo bijvoorbeeld via Facebook, Twitter, Pinterest en mail!

5. Eerste indruk

De voortuin en de gevel is het eerste wat een mogelijke koper écht te zien krijgt. Is je tuintje een stortplaats of zitten er dikke scheuren in de muren boven je voordeur? Schrik dan niet dat anderen afhaken als ze zich daarom niet welkom voelen. Een kleine opknapbeurt zorgt misschien voor liefde op het eerste zicht!

house-949265_1920

6. Bezoekjes

Als je na een fantastisch zoekertje geïnteresseerden over de vloer krijgt, is het dé ideale kans om potentiële kopers over de streep te trekken. Gooi alle troeven op tafel en overtuig!

7. Netheid

Misschien de meest overschatte reden, maar een huis waar niet werd opgeruimd, kan het het haast op voorhand al schudden. Als je alle overbodige spullen aan de kant schuift, creëer je ruimte. En laat dat nu eens een van de belangrijkste aspecten zijn tijdens een woonbeleving. Daarnaast haken nog heel wat mensen af op achterblijvende geur van sigaretten of dieren. Dus even verluchten is ook geen overbodige luxe.

cat-323262_1280

8. Te persoonlijk

Naast een huis vol dierenhaar of rommel, haken heel wat mensen af op een te persoonlijk huis. Potentiële eigenaars komen immers zoeken naar hun toekomstig stulpje. Wanneer ze heel wat foto’s aan de muur zien hangen van anderen, bestaat de kans dat ze zichzelf niet meteen in de woning zien wonen. Depersonaliseer je woning en maak ze zo neutraal mogelijk bij een bezoek. Zo geef je de mogelijke eigenaar het maximum potentieel van de woning. En vastgoedstyling kan je daar ook bij helpen!

9. Buren

Oké, jij kan helemaal niets doen aan de (al dan niet) lastige buren. Maar wanneer je een bezoek regelt, kan je dat bijvoorbeeld doen wanneer zij niet thuis zijn. Zijn je buren wel de tofste mensen uit de buurt? Betrek hen dan bij een bezoekje en laat hen alvast kennismaken met mogelijke eigenaars!

10. Timing

Het is algemeen geweten dat een huis in de winter minder goed verkoopt dan in de zomer. Maar is dat een reden om geen moeite te doen? Nee. Zelfs je tuin kan tijdens de vrieskou een eyecatcher zijn!

11. Jij

Soms kan het ook aan jou liggen. Niet dat we met de strenge vinger willen wijzen, maar er zijn heel wat mensen die zo graag afscheid willen nemen van hun woning, dat ze vergeten enthousiast te zijn. Prijs de woning dus aan bij potentiële eigenaars alsof je er zelf nog zou willen wonen! 😉

Veel succes! 

Share.

Leave A Reply