Hoe krijg je je ramen écht proper?

Share.

Ramen lappen? Het is niet onze favoriete bezigheid. Wil je de klus niet uitbesteden aan een huishoudhulp of professionele ramenwasser? Houd dan rekening met deze tips om je ramen écht te laten schitteren.

1. Gebruik azijn

Azijn to the rescue! Giet een flinke scheut azijn in je emmer water om een resultaat zonder strepen te verkrijgen. Eventueel maak je een kant-en-klare azijn-water-mix in een plantenspuit. Houd je niet van de geur? Voeg dan enkele druppels citroensap toe.

2. Pel een rauwe ui

Het klinkt misschien niet ideaal, maar toch zweren heel wat huishouders bij een rauwe ui. Pel de ui, snijd ze in vier stukken en voeg die daarna toe aan je emmer water om streepvrije ramen te krijgen.

3. Gebruik spoelglansmiddel

Spoelglansmiddel voor de vaatwasser zou hetzelfde effect als azijn hebben. Duurder, maar zonder die vervelende geur!

4. Meng afwasmiddel en ammoniak

We gooien het even over een andere boeg: wat ook kan helpen om je ramen echt proper te krijgen is een emmer water met twee druppeltjes afwasmiddel en een scheutje ammoniak.

5. Blink op met keukenrol

Nadat je de ramen gewassen hebt met een spons, trek je ze af en droog je ze op met een zeemvel. Wie ze achteraf nog even opblinkt met keukenrol, krijgt extra glans.

6. Creëer extra glans met krantenpapier

Zie je na het opblinken nog steeds strepen op je ramen? Ga er dan nog eens over met een beetje krantenpapier. Nadien blinken ze net dat tikkeltje extra.

7. Was met regenwater

Heb je een regenwaterton? Gebruik dan regenwater om je ramen te wassen. Hier zit geen kalk in waardoor de kans op strepen drastisch vermindert.

8. Let op het weer

Schijnt de zon of vriest het? Dan ben je vrijgesteld om ramen te lappen! Als de zon op je ramen schijnt, droogt het water namelijk sneller op en zit je met strepen. Wanneer het vriest, bestaat de kans dat het glas van je ramen barst, ook niet het ideale moment om je ramen te lappen dus.

9. Gebruik een goede raamwisser

Heel wat ramenwassers zweren bij een goede raamwisser. De kwaliteit is afhankelijk van de rubber. Zodra die oneffenheden vertoont of begint te verduren, krijg je de ramen nooit helemaal streepvrij.

Misschien vind je deze artikels ook interessant:

Share.