Dit is het duurste appartement in België

Share.

Eens een kijkje nemen bij anderen is altijd wel leuk. Wat dacht je ervan als we even binnenkijken bij het duurste appartement te koop en te huur in België? Voor wie de voorbije jaren een behoorlijke spaarrekening opbouwde, hebben we goed nieuws! Ze zijn namelijk allebei nog beschikbaar!

Het duurste appartement te koop

Voor het duurste appartement te koop trekken we richting Antwerpen. In het zuidelijke deel van de stad, aan de Gedempte Zuiderdokken, temidden van de gezelligste cafeetjes en restaurants en omringd door talloze kunstgalerijen en sfeervolle winkels, vinden we deze schitterende parel van een loft terug. In deze loft zien we nog de authentieke structuur met zadeldak in houten afwerking, wat refereert naar wat ooit een oud pakhuis was. Een pakhuis was natuurlijk geen klein gebouw, dus kan de nieuwe eigenaar zich perfect uitleven met een woonoppervlakte van maar liefst 1.120 m². En nee, dat is zeker geen typfout.

De achtergevel werd grotendeels uitgevoerd in glas zonder aan privacy in te boeten, waardoor natuurlijk daglicht de industriële look versus de oudere, bewaarde materialen de loft een unieke en authentieke look geven, met de betonnen trap als eyecatcher. En voor wie niet met de trap wil gaan, is er nog een lift geïnstalleerd voor het absolute comfort. Comfort dat je ook in de keuken terugvindt, wat uitgerust is met de beste materialen om de lekkerste gerechten op tafel te toveren.

Na de maaltijd kan je altijd terug in de gigantische leefruimte waar alles naadloos op aansluit en waar ook daar een schouwspel van beton en hout in combinatie met licht zorgt voor een strakke en moderne woning.

Wie de trap – of de lift – naar boven nam, kwam op de bovenste verdieping onder de prachtige nok van het gebouw terecht in de master bedroom. Deze geeft uit op het patio waar de eerste kop koffie van de dag onder een stralend zonnetje kan worden genuttigd.  Daarop aansluitend beschikt de master bedroom over een marmeren badkamer mét stoomcabine, een ligbad en een vrijstaande open douche. De overige drie slaapkamers – die uiteraard ook voldoende ruim zijn – beschikken telkens over een eigen badkamer.

Tot slot hoef je je geen zorgen te maken om je wagen in de stad kwijt te geraken, want op de benedenverdieping is er een garage beschikbaar waarin drie wagens geparkeerd kunnen worden. Op dezelfde gelijkvloers blijf je ook fit in de voorziene fitnessruimte en na het sporten kan je nog terecht in de kelder van 260 m² waarvan een deel voorzien is als wijnkelder. Schol! Wil jij ook wonen in één van de hipste buurten in Antwerpen en heb je nog een spaarpotje vrij voor deze gemoderniseerde parel? De loft is beschikbaar voor 3.795.000 euro!

Het duurste appartement te huur

Het duurste appartement te huur vinden we dan weer terug in die andere grootstad, Brussel. Op een boogscheut van de Europese wijk, in de deelgemeente Etterbeek, komen we terecht in deze uitzonderlijke penthouse. Voorzien van een woonoppervlakte van 491 m² is onder andere de gigantische woonkamer met houten vloer alvast een ware balzaal.

Diezelfde prachtige, houten vloer wordt ook doorgetrokken naar de keuken, waar een hypergeïnstalleerde keuken wacht op een gepassioneerde hobbykok zijn creatieve kookvrijheid de vrije loop kan laten gaan.

Ook in de bovenverdieping van dit luxe-appartement komt – behalve in de badkamers – de houten vloer terug. In alle vier slaapkamers en even veel badkamers hoef je nooit te vrezen dat er een plaatstekort is want alles is voorzien van de nodige ruimte en luxe.

Wil je overigens na een lange werkdag tot rust komen, dan is er ruimte gemaakt voor je eigen bioscoopruimte. Steek de open haard aan, nestel je in de comfortabele zetel en geniet van je favoriete films en series. De popcorn moet je helaas zelf nog voorzien.

Tot slot is er op dezelfde bovenverdieping een adembenemend zicht waar je meteen naartoe wordt gezogen wanneer je met de trap de verdieping bereikt. De ruime hangende tuin is alvast een verborgen parel in een oh zo drukke stad, maar het is vooral het uitzicht waar menig Brusselaar jaloers op zou zijn.

Lijkt dit ook iets voor jou? Dan zal je diep in je zakken moeten duiken, want deze knappe penthouse is beschikbaar voor de maandelijkse som van niet minder dan 9.500 euro!

Share.