5 do’s en don’ts voor de renovatie van je badkamer

Share.

Het lijkt misschien simpel, je badkamer renoveren, maar het kan toch een hele uitdaging zijn. Hoewel. Er zijn heel wat regels waar je best rekening mee houdt. Waar moet je beginnen? Met deze vijf kom je alvast een heel eind op weg. En vergeet niet: het hoeft daarom niet veel te kosten. Een kleine transformatie kan ook al een heel verschil maken!

Niet te trendy!

Veel tv-shows tonen dan wel graag de nieuwe badkamertrends, maar vergeet niet dat mode vervaagt. Op vijf jaar tijd kan die hippe badkamer volledig uit de mode zijn (ja we kijken naar jou, hexagon tegel!). Overweeg dus een meer tijdloze of klassieke look, met slechts een vleugje trendy. Zo blijft je badkamer ook morgen nog hedendaags.

Kies voor de gepaste afwerking

Badkamers zijn hete, kleine kamers waar nogal wat stoom in afgelaten wordt. Zorg er dus voor dat je geschikt kwaliteitsmateriaal koopt dat hiertegen bestand is. Goedkope producten schieten snel af in dergelijke vochtige omstandigheden. Hou de zaken op het gebied van kleur ook fris en neutraal. Maar breng er wel een klein beetje variatie in. Wit op wit op wit, we zien het zo vaak, maar met een beetje creativiteit ziet het er een stuk beter uit. Zorg er ook voor dat de afwerking er niet enkel goed uit ziet, maar ook praktisch zijn en makkelijk te kuisen. Geen witte vloertegels in de douche dus!

Start met een goed ontwerpplan

De leidingen op dezelfde plaats houden? Dat mag, maar als je er echt niet tevreden over bent en je de badkamer toch volledig aan het renoveren bent, wees dan vooral niet bang voor de nodige aanpassingen. Bevraag je wel goed over de kosten, want sommige zaken zijn goedkoper dan je denkt, andere dan weer duurder. Bevraag je bij een goede loodgieter alvorens je een plan uittekent.

Bespaar niet op het kraanwerk

Het kan verleidelijk zijn goedkopere kranen, douchekoppen en dergelijke te komen,  maar hier zou je eigenlijk niet op mogen besparen. Als er zo’n goedkoop stuk kapot gaat, moet je immers weer een aantal zaken uitbreken om ze te kunnen herstellen. Met alle renovatiewerken en -kosten van dien.  Zoek dus kwaliteitsmateriaal, en laat een goede loodgieter alles installeren.

Overweeg opslagruimte

Van die strakke moderne badkamers, het ziet er allemaal wel mooi uit. Maar waar leg je al je gerief? Een goed ontworpen badkamer heeft opslagruimte nodig. Overweeg een spiegelkast boven de lavabo, of inbouwkasten als je de ruimte hebt. Een goed badkamerontwerp ziet er geweldig uit. Een geweldig badkamerontwerp ziet er niet alleen zo uit, maar functioneert ook perfect.

Auteur: PJG

Share.