Dit koop je in 2018 voor minder dan 200.000 euro

Share.

Het leven wordt jaar na jaar duurder en dat is ook in de huizenmarkt niet anders. Zo stegen de huizenprijzen in drie maanden tijd met maar liefst 2,7%, aldus de krantensites. Tijd om eens te onderzoeken of betaalbaar wonen in België nog mogelijk is. Wij vonden alvast enkele pareltjes onder de grens van 200.000 euro.

1. Een huis met 5 slaapkamers

Beginnen doen we vlak aan de Nederlandse grens in het Limburgse Gellik. Daar vinden we een sfeervolle en ruime gezinswoning met 234 m² woonoppervlakte en maar liefst 5 slaapkamers! De gezellige stijl van de woning is uitnodigend voor heel wat (jonge) gezinnen en het huis zelf biedt kandidaat-kopers heel wat mogelijkheden. Zelf geïnteresseerd? De woning staat op de markt voor 199.000 euro!

Foto’s: Immo Janssen-Marres

2. Een stijlvol appartement

We blijven in de provincie Limburg! Wie eerder fan is van een strak en stijlvol appartement, kan voor dezelfde prijs terecht in Heusden-Zolder. Daar vind je deze mooie loft in Franse eik met een woonoppervlakte van 105 m², twee slaapkamers en een prachtig terras.

Foto’s: Immofusion Heusden-Zolder

3. Een kustwoning met een zwembad

Van Limburg rijden we richting zee, want is het niet stiekem een kinderdroom geweest om aan zee te wonen? Dat kan in Nieuwpoort, en dat kan zelfs goedkoop. En als dat nog niet voldoende was, heb je als inwoner van het appartement -met een ruime leefruimte met volledig geïnstalleerde keuken, slaapkamer én groot zongericht terras- de beschikking tot het buitenzwembad. En dat allemaal voor 190.000 euro.

Foto’s: Portus

4. Een ruim penthouse

Van de kust rijden we terug een klein stukje het binnenland in en komen we aan in Lichtervelde. Voor de handige harry’s onder ons is dit ruime dakappartement met drie slaapkamers en 151 m² aan woonoppervlakte misschien wel een koopje. Er zijn wel enkele verfraaiingswerken nodig, maar voor een prijskaartje van 169.500 euro kan je bijna niet sukkelen.

Foto’s: Partners in Vastgoed

5. Een ruime villa

Ik hoor het je al denken: “Daar zijn ze weer, met hun appartementen. Veel huizen zijn er niet te koop onder de 200.000 euro.” En toch kan het wel! Sterker nog, hier komen we terecht in een energiezuinige nieuwbouwvilla met drie slaapkamers. Zit er een addertje onder het gras? Neen, je kan effectief deze villa aankopen voor de prijs van 173.000 euro. Je moet alleen willen verhuizen naar Anvaing, een Waalse dorpje niet zo gek ver onder Ronse.

Share.