6 voordelen van wonen in de stad

Share.

We dromen massaal van een woning met verre groene uitzichten. Maar ook steden zijn aan een opmars bezig. Er duikt steeds meer natuur op in de binnenstad en het wooncomfort gaat erop vooruit binnen de stadsmuren. Maar wat zijn nu de grote voordelen van wonen in een stad? Wij zochten het voor je uit.

1. Meer sociaal contact

In de stad ben je zelden alleen, er wonen dan ook vaak minstens dubbel zoveel mensen als in een dorp. Je hebt er de kans om een gigantisch sociaal netwerk uit te bouwen. Op café of op straat, in de fitnesszaal en zelfs in de tram. Bovendien zijn er zoveel meer sociale activiteiten om je in uit te leven. Heb je snel een oppas of babysitter nodig? Die vind je in de stad!

2. Minder energieverbruik

Als je in een rijhuis of appartement woont, wordt je woning extra geïsoleerd door de woningen van je buren. Dat merk je onmiddellijk in je energieverbruik. En omdat je in een stad meestal wat kleiner woont dan op het platteland, is je energiefactuur een stuk lager. Voordelig voor je portemonnee dus!

3. Minder afhankelijk van Koning Auto

Met de bakker en de supermarkt op fiets- of zelfs wandelafstand, heb je je wagen bijna niet meer nodig in de stad. De kans is trouwens groot dat je met het openbaar vervoer sneller op je werk of bij je afspraak geraakt. Dat voel je direct in je portemonnee. Bovendien beperk je zo je ecologische voetafdruk.

4. Veel uitgaansmogelijkheden

Zin in een avondje uit? In de stad zit je nooit ver weg van een knallend feestje of een goede film. Handig, want zo ben je minder afhankelijk van je wagen én hoef je dat extra glaasje wijn niet af te slaan. Je geniet in de stad bovendien van alle soorten uitgaansmogelijkheden: van bruine kroeg tot hippe cocktailbar, van bowling tot bioscoop.

5. Meer woonvormen

Op het platteland vind je vooral … vrijstaande huizen. Toegegeven, die kom je in de stad nauwelijks tegen, maar alle andere soorten woonvormen zie je er wel. Zo kan je waarschijnlijk kiezen tussen een bescheiden appartement of duplex, een herenhuis of een loft. Alles kan. Bovendien stoot je in de stad soms op unieke parels: betaalbare oude huizen boordevol karakter. Bekijk deze herenhuizen maar eens! Een grondige renovatie tovert die woningen vaak om tot blikvangers.

6. Alles in de buurt

De school, de kinderopvang, de muziekacademie, de supermarkt, je favoriete restaurant, … Je vindt ze allemaal op een steenworp van je woning in de stad. Dat maakt het interessant. Want zo win je tijd en zit je nooit om keuze verlegen.

Tip! Ontdek de stadsbuurt waarin je wil wonen via een door jou samengestelde route! In de Zimmo app selecteer je jouw favoriete panden en in twee eenvoudige stappen creëer je jouw slimme route. Rol, rij of stap langs potentiële nieuwe woningen en leer zo je nieuwe buurt kennen.

Allen naar de stad?

In 2050 woont twee derde van de wereldbevolking in de stad. Ook in België? Misschien wel, want naast alle voordelen van een stedelijke omgeving, werd ook de betonstop ingevoerd. Die moet voorkomen dat kostbare natuur en platteland verloren gaan. Vind jij dus jouw plekje in de stad? Dan draag je meteen mee zorg voor ons groene erfgoed. Toch liever wonen op het platteland? Lees hier waarom dat misschien beter is!

Share.