In deze 11 steden is het fantastisch én goedkoop wonen

Delen

Velen dromen ervan: verhuizen naar ergens ver weg. Een van de aspecten die je misschien afschrikt, is de hoge kostprijs van in het buitenland wonen. Maar dat is natuurlijk relatief. Er zijn prachtige steden waar het behoorlijk goedkoop is om te wonen en leven.

We zetten er enkele op een rijtje die bij de goedkopere mogen gerekend worden. Dit lijstje is gebaseerd op een onderzoek van het consultancybedrijf Mercer. In dit onderzoek vergelijken ze de dagelijkse kosten voor buitenlanders, inclusief huur, de prijzen van supermarkten en filmtickets, in meer dan 200 steden in de wereld.

1. Lyon, Frankrijk

De derde grootste stad van Frankrijk is een fantastisch mooie stad. En ze is cultureel nog eens zeer sterk ontwikkeld ook. Foodies halen hier hun hartje op, want er is allicht geen enkele stad ter wereld met meer toprestaurants per vierkante kilometer.

Famous view of Lyon with Saone river at night

2. Lissabon, Portugal

Vraag eender welke Europareiziger naar hun favoriete steden, en Lissabon staat waarschijnlijk in hun lijstje. Deze stad is een fantastisch koopje in vergelijking met gelijkaardige steden.

Lisbon, Portugal Skyline

3. Wellington, Nieuw-Zeeland

Droom je van wonen in Nieuw-Zeeland, dan brengt deze stad je dromen naar het uiterste. De stad is perfect te voet te herkennen, en er is geweldig veel te zien. Gratis en voor niks.

Wellington city center and harbour at sunrise

4. Riga, Letland

De Europese culturele hoofdstad van 2014. Maar ook de hoofdstad van goedkoop. In een gewone buurt vind je gemakkelijk iets om te huren voor minder dan 500 euro!

Cityscape of Riga

5. Praag, Tsjechië

Praag is natuurlijk charmant, dat weet je waarschijnlijk. Maar wist je ook dat het er spotgoedkoop is? Niet alleen voor wonen, trouwens. Ook het lekkere eten dat je aan kraampjes op straat vindt, kost bijna niets. En je vergapen aan de fantastische architectuur ook niet, uiteraard.

6. Ottawa, Canada

Je zou het misschien niet meteen denken van Canada, maar ze hebben er ook goedkope steden. Op de lijst van Mercer staat Ottawa als minst dure voor expats vernoemd. De fantastische uitzichten, die krijg je er gratis bovenop!

Ottawa River in front and parliament of Ottawa in background. HDR effect.

7. Santiago, Chili

Roept eerder Zuid-Amerika dan Noord-Amerika? Overweeg dan Santiago maar. Niet te duur, en vol met verborgen hoekjes, kantjes en buurtjes met een unieke persoonlijkheid. Sowieso dat je er eentje vindt die helemaal je ding is, dus.

View of Santiago city from Cerro San Cristobal

8. Hanoi, Vietnam

Zuidoost Azië is nog altijd hip, en Hanoi is een budgetvriendelijke plaats als je wil meedoen aan de hype. Even lunchen? In Hanoi doe je het voor minder dan twee euro.

Street scene

9. Belfast, Noord-Ierland

Belfast staat lager (lager is goedkoper) dan vele Centraal-Amerikaanse steden op de Mercer-lijst, en dat wil wat zeggen. De rijke geschiedenis, die krijg je er zomaar bij.

Europa, Großbritannien, Nordirland, Co. Antrim, Belfast, Das Rathaus von Belfast

10. Kaapstad, Zuid-Afrika

Zonneklopper? Zoek dan niet verder, want hier waan je je in de zevende hemel. De multiculturele stad heeft bovendien een zeer artistieke vibe, en is omringd door natuurlijke pracht.

Camps Bay with the Twelve Apostles mountain range, Cape Peninsula, Cape Town, Western Cape, South Africa

11. Sofia, Bulgarije

Het is niet omdat Sofia niet veel in het nieuws komt, dat je niet zou kunnen overwegen er te wonen. Het vliegtuig nemen, sightseeing en de eetkraampjes op straat: allemaal is het even budgetvriendelijk in deze prachtige stad.

Sofia Icon
Auteur: PJG
Bron & foto’s: The Huffington Post

Delen