Beton, glas en een zwembad op het dak

Share.

Strak, koud, industrieel, bizar: iedereen zal er wel een mening over hebben. Maar niemand zal ontkennen dat een zwembad op het dak wél echt geweldig is!

Het mag duidelijk zijn dat de architect een voorkeur had voor beton en glas. Het resultaat bewijst ook dat beide materialen voor een mooie uitstraling kunnen zorgen. Als je er nadien nog een zwembad in verwerkt is het feestje pas écht compleet!

Een ander bijzonder feit is dat de indeling van het huis op z’n kop is gezet. De leef- en woonruimtes bevinden zich, net zoals de keuken gewoon op het dak. Zo heb je meteen toegang tot het zwembad en het ruime zonneterras. Daarnaast heb je van daaruit een panoramisch uitzicht en ‘s nachts een schitterend zicht op de sterrenhemel dankzij het glazen plafond!

Als de woonkamer en de keuken boven zijn, dan bevinden de slaapkamers zich onderaan. Geen heldere sterrenhemel vanuit je bed, maar het uitzicht spreekt nog steeds voor zich. En daar waar je boven nog veel licht en ruimte hebt door het vele glas, werd er beneden bijna uitsluitend gewerkt met beton, strak gegoten in het interieur!

Bron: fgrarchitects.com.au

Lees ook:

Share.