Dit zijn de 10 populairste huizen van 2017

Delen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Met die gedachtegang hebben heel wat mensen in 2017 de stap gezet om hun huis te verhuren of te verkopen. Maar welke woningen zijn nu het populairst? Wij keken op Zimmo en vonden de 10 meest populaire huizen van dit (prille) jaar!

1. Deurne, Antwerpen

Een verrassing van formaat op nummer één. De provincie Antwerpen was in de lijst van 2016 niet vertegenwoordigd en voert deze een jaar later aan. De woning in Deurne, met twee slaapkamers, is met zijn 154.000 euro dan weer een interessante woning. Dat het net buiten de provinciehoofdstad ligt, kan qua drukte ook voordelig zijn.

2. Assenede, Oost-Vlaanderen

Een eerste keer naar Oost-Vlaanderen. In Assenede, op enkele straten van de Nederlandse grens, vind je deze woning met drie slaapkamers voor slechts 570 euro. Per maand welteverstaan, want in Assenede vind je de enige huurwoning in deze lijst. De ligging en goedkope huurprijs verhogen de populariteit van de woning.

3. Opglabbeek, Limburg

Limburg maakt de top 3 compleet. Deze villa in Opglabbeek telt maar liefst 4 slaapkamers, 2 badkamers, een ruime tuin en een rustige ligging. Ingrediënten genoeg voor een populair recept! Prijskaartje: 369.000 euro.

4. Beselare, West-Vlaanderen

Helemaal naar de andere kant van het land. In het West-Vlaamse Beselare, nabij Ieper, vind je voor 229.000 euro een gezellige rijwoning. Op zich misschien niets speciaals, maar het feit dat deze woning uit 1940 recentelijk een grondige, moderne renovatie onderging doet de interesse opwekken.

5. Roeselare, West-Vlaanderen

Een eindje verderop komen we terecht in Roeselare, waardoor we een tweede keer op rij in de meest westelijke provincie van het land terechtkomen. Daar is dit gerenoveerde, halfopen huis met 3 slaapkamers en een ruime tuin erg populair. In West-Vlaanderen liggen de prijzen iets lager dan in het centrum van het land, waardoor een dergelijke woning voor 177.000 euro erg in trek is.

6. Gent, Oost-Vlaanderen

Daar waar Gent de grote slokop was in 2016, moet het zich nu pas tevreden stellen met de zesde plek. Deze woning met 4 slaapkamers bevindt zich in het noorden van de stad en staat te koop voor 194.000 euro.

7. De Haan, West-Vlaanderen

Iemand een huisje aan zee gevraagd? Blijkbaar wel, want woningen aan de kust blijven immens populair! Vlakbij het centrum van De Haan en op een boogscheut van het strand kan je terecht in een voormalig vissershuis. Klaar om je te settelen aan onze Belgische trots? Dan kan je voor dit populaire pand met drie slaapkamers 185.000 euro op tafel leggen.

8. Watou, West-Vlaanderen

We blijven in West-Vlaanderen, maar rijden verder naar de taalgrens toe, want vlakbij Wallonië kan je terecht in Watou. In dit dorpje vind je dit gigantische herenhuis met 6 slaapkamers en 3 badkamers. De prachtige inrichting is blijkbaar populair, want ook deze woning heeft veel bekijks. Wie interesse heeft, mag de geldbuidel wel openen, want de vraagprijs is gesteld op 525.000 euro.

9. Snellegem, West-Vlaanderen

Snel naar Snellegem, voor het te laat is! Oké, dit mopje was flauw. En echt snel hoef je niet te zijn, want we blijven opnieuw hangen in West-Vlaanderen. Daar kan deze unieke villa -met verwarmd buitenzwembad- de jouwe zijn!

10. Zolder, Limburg

De top 10 sluiten we af aan de andere kant van het land. Limburg klokt af op twee populaire woningen, waardoor Vlaams-Brabant –slokop in 2016– met lege handen achter blijft. Deze prachtige woning ligt in een uiterst rustige woonzone en is niet alleen populair door de ligging, maar ook door een grondoppervlakte van 4.640 m². Als je dan ‘slechts’ 209.000 euro moet neertellen, wekt dat interesse op!

 

Opmerkelijk: daar waar Leuven met vier stuks de lijst domineerde in 2016, is Vlaams-Brabant niet meer vertegenwoordigd in deze populaire lijst. West-Vlaanderen neemt het stokje over met 5 (!) stuks. Gent palmde in 2016 de hele top 3 in, nu vinden we de Oost-Vlaamse hoofdstad pas op plek 6. Antwerpen, niet vertegenwoordigd in 2016, voert dit jaar de lijst aan!

Populariteitstrijd

Hoe kan een woning nu precies populair zijn? Wel, op Zimmo wordt de populariteit berekend aan de hand van het aantal keer dat een pand werd bekeken en hoe lang het reeds op Zimmo staat gepubliceerd ten opzichte van gelijkaardige panden in de buurt. Je kan dit zien aan het aantal vlammetjes, zoals hieronder aangegeven. Hoe meer vlammetjes, hoe populairder de woning!

Delen