Een opvouwbaar appartement

Delen

Niet veel ruimte ter beschikking? Dat is op zich toch geen probleem! Kijk maar eens mee binnen in dit appartementje.

Van iets kleins iets groots maken

De eigenaar is een vrijgezel die thuis al eens graag een feestje geeft, vrienden laat logeren en af en toe ook van thuis uit werkt. Je zou dan denken dat je wel een zee van plaats moet hebben om dat allemaal te kunnen doen in je woning. Wel, dat was precies de uitdaging die architect Michael Chen aanging: dit allemaal mogelijk maken in een studio.

In plaats van de op zich al kleine ruimte te gaan onderverdelen in verschillende, nog kleinere ruimtes, ontwierp hij een centraal meubelstuk waarmee je in een mum van tijd de ruimte kan omvormen zodat die voldoet aan de behoeften van dat moment.

Alle mogelijkheden

Dagje van thuis uit werken in alle rust? Geen probleem. Een wand uitschuiven en er verschijnt een werkplek. Zit het werk erop? Tijd om te slapen? Klap het bed maar uit. Of eerst nog een feestje? Dan zorgt een uitklapbaar tafeltje voor de nodige plek om de glazen en hapjes op te zetten.

Knap gedaan en ideaal voor een studio of appartement. Bekijk meer in de galerij hieronder!

Hoe is het idee nu precies ontstaan? Ontdek het in de video hieronder! 

Bron & foto’s Michael K Chen Architecture

Delen