Hoe een smart home je leven eenvoudiger maakt

Share.

Tegenover een conventionele woning weet een slimme woning wat je wil, op elk moment van de dag, waar je ook bent. Deze 5 handige Smart Home-functionaliteiten nemen automatisch dagelijks honderden handelingen van jou over, maken zo alles veel eenvoudiger en laten je genieten van de belangrijke zaken in het leven. Ontdek ze nu!

1. Automatische verlichting

 Licht heeft de kracht om een kamer te transformeren. Het heeft een invloed op onze stemming, maar het kan ook handelingen uit handen nemen en een oplossing bieden voor alledaagse problemen.

 • Het is winter en je komt ‘s avonds thuis met jouw handen vol tassen, dankzij de bewegingsmelders gaan de lichten automatisch aan. Niet zoeken naar schakelaars; simpelweg binnenkomen en verwelkomd worden door jouw gewenste en vooraf ingestelde lichtsfeer, dat is leven met autopiloot. Wens je toch een andere lichtscène, dan kan je deze in een handomdraai zelf aanpassen.
 • Nooit meer discussies over wie het licht heeft laten branden, de verlichting gaat automatisch uit indien er geen beweging meer wordt gedetecteerd na een vooraf ingestelde tijd, ook energiebesparend dus!
 • Niet langer vloeken op de deurbel die jouw kleintje wakker maakt; jouw woning weet dat je kleine spruit slaapt en zal gebruik maken van lichtimpulsen i.p.v. geluid.

2. Altijd de gewenste temperatuur

Een samenspel van de verwarming en zonnewering zorgt in elke kamer op elk moment voor jouw gewenste comforttemperatuur, of je nu thuis bent of niet. Lees hieronder hoe je ook kan besparen op stookkosten.

 • Van een aangenaam verwarmde woonkamer tot de ideale frisheid in de slaapkamer; jouw woning zorgt hier automatisch voor. Bovendien is elke ruimte apart instelbaar zodat jouw gewenste comforttemperatuur overal gegarandeerd wordt.
 • Schrik je ook zo van de energiefactuur? Jouw woning stuurt automatisch de zonwering om zo optimaal gebruik te maken van zonne-energie en dit helemaal voor niets! Bovendien sluit de zonwering automatisch zodat de warmte lekker binnen blijft in de winter of zodat het niet te warm wordt in de zomer. Slim en efficiënt!
 • Staat jouw verwarming op en ben je vergeten een raam te sluiten? Dankzij raam- en deurcontacten zal jouw woning de verwarming in die ruimte automatisch uitschakelen om zo onnodige stookkosten te vermijden.

 3. Muziek en meer

 De titel zegt het al; een muziekserver biedt overal jouw gewenst streepje muziek. Daarbovenop kunnen de audio functionaliteiten jouw woning ook veiliger maken.

 • ‘s Morgens wakker worden met jouw favoriete muziekzender? De muziek lekker luid zetten tijdens het koken maar naar de achtergrond laten vervagen wanneer jouw gasten aan tafel zitten? Verschilt jouw muziekkeuze nogal met die van je zoon? Een muziekserver biedt de oplossing! Door het gebruik van zones kan je in elke ruimte andere muziek spelen.
 • Naast het spelen van muziek, kan je met de muziekserver ook andere Smart Home-functionaliteiten uitvoeren. Denk zo aan de deurbel, de wekker en ook text-to-speechmeldingen, bv. wanneer jouw oven al langer aanstaat dan gebruikelijk. Handig en veilig voor de vergeetachtigen onder ons!

4. Veiligheid boven alles

 Naast het melden van rook en water biedt een Smart Home ook een uitgebreide bescherming voor jou en je gezin dankzij een slim alarmsysteem.

 • Waar een klassiek alarmsysteem een sirene laat loeien en je vertrouwt op goede buren, heb je met een Smart Home bij een verdachte situatie zelf de touwtjes in handen. De lichten laten flikkeren, de muziek luid laten spelen, de rolluiken openen zodat de indringer zonder brokken de woning kan verlaten; het zijn allemaal mogelijkheden binnen jouw Smart Home. Van een stil alarm met meldingen op je smartphone naar een akoestisch alarm met het geluid van een blaffende hond: alles is mogelijk.
 • Nooit meer onnodig uitstapjes onderbreken vanwege een vals alarm; je beoordeelt zelf de ernst van de situatie door de geactiveerde sensoren in jouw woning.
 • Gerust kunnen genieten van een welverdiende vakantie? Gebruik dan de aanwezigheidssimulatie! Laat de rolluiken omhoog en omlaag gaan net alsof je thuis bent, of zet bij ongewenst bezoek een situatie in scène door bv. de lichten achtereenvolgens in de slaapkamer, nachthal en de keuken te laten aangaan, net alsof je ‘s nachts een glaasje water wilt.

5. Levenslang wonen

 Woon je alleen, is er een baby op komst of verlaat jouw kroost binnenkort het nest? Jouw woning is flexibel en houdt rekening met jouw veranderende levensomstandigheden. Hoe?

 • Loxone gebruikt een modulaire architectuur waarbij het hart van jouw Smart Home de Miniserver is. Dankzij eenvoudig te plaatsen extensions kunnen de functionaliteiten makkelijk uitgebreid worden.
 • Slimme componenten zijn steeds aanpasbaar. Neem bijvoorbeeld een drukknop in de kinderkamer. Momenteel zit hier een nachtlampje in en kan je het belgeluid vervangen door een lichtimpuls. Wanneer de kinderen het huis uit zijn, wordt dit misschien wel een wellnessruimte. Diezelfde drukknop kan later de sauna aanzetten en een playlist starten.
 • Smart Homes zijn gericht op comfort en zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk taken uit handen nemen. Heb je toch graag zelf de controle? Dan kan dat via de vertrouwde drukknop of een gebruiksvriendelijke app.

En zoveel meer …

Wat dacht je van slimme beregening voor een groenere tuin? Of het zwembadonderhoud dat efficiënt uit handen genomen wordt? Een Smart Home maakt jouw leven op alle vlakken eenvoudiger!

Ga je bouwen of heb je al een woning (want ja, er bestaan ook draadloze oplossingen!) of wil je simpelweg meer informatie? Beleef het leven op automatische piloot zélf dankzij de gratis infosessies in de demowoning van Loxone Benelux! Voor meer info of reservaties: https://www.loxone.com/nlnl/smart-home/infosessies/

Share.