Een volledig huis in amper 8 minuten

Share.

Terwijl heel wat mensen onder ons een hele lange tijd wachten op de oplevering van hun woning, of maanden -al dan niet jaren- zelf zwoegen voor hun droomhuis, kan je een woning laten leveren en opzetten in amper 8 minuten. Klinkt dat ongeloofwaardig? Misschien, maar toch slagen de architecten en ingenieurs van Ten Fold Engeneering erin om in een mum van tijd een volwaardige woning op poten te zetten.

Hop, een huis!

Het klinkt een beetje als zo’n tent die je zogezegd in twee seconden opgooit. Maar iedereen weet dat het dan toch nog minstens 10 minuten duurt vooraleer die tent goed en wel rechtstaat. Dat is ongeveer even lang als een volledige woning kan rechtstaan. Zonder dat je er zelf wat aan moet doen, want ze klapt gewoon vanzelf open.

Hoe werkt het precies?

We kunnen het ons niet voorstellen, maar ergens sta je te wachten op een vrachtwagen, met daarop een woning, jouw woning. Deze werd perfect op voorhand gemaakt en op het moment dat het wordt geleverd, klapt het open zoals een accordeon. Wil je verhuizen, dan kan je je woning ‘gewoon’ terug inklappen en van een andere plek weer je thuis maken. Al moeten we er wel bij zeggen dat dit in België niet zomaar mag.

Keuzemogelijkheden

Zo’n openklappend huis komt er in alle vormen en maten, maar de kleinste woning is voor een gemiddeld jong gezin al een mooie start. Nadat het volledig is opengeklapt, beschikkende eigenaars over een woonoppervlakte van 64 m², groter dan de typische tiny homes die de voorbije jaren een vaak voorkomend alternatief waren.

Soorten huizen

Een koppel dat zijn eerste stekje zoekt, of wil gaan kangoeroewonen, een aannemer die een gigantisch appartementencomplex wil neerzetten,  of een bedrijf dat een leuke (tijdelijke) werkplek wil creëren, bij Ten Fold Engeneering is alles mogelijk. De oplevering wordt op dezelfde manier uitgevoerd, ware het niet dat er voor een appartementsgebouw meerdere vrachtwagens nodig zullen zijn om ze te vervoeren. 😉

Indeling

Nadat je de juiste woning hebt gekozen, is het tijd om deze aan te kleden. Dat kan zowel voor een gezellige thuis zijn, als een bedrijf die een vergaderzaal wil bekleden. Nu, er zijn veel tips om van je huis een thuis te maken, dus op zich verandert er hier niet heel veel. De buitenkant is misschien net iets specialer dan verwacht, maar het interieur bepaal jij nog steeds helemaal zelf!

Zelfs met zonnepanelen!

Een vernieuwende manier van wonen zou anno 2017 niet compleet zijn zonder zonnepanelen uiteraard. De zonnepanelen zijn een upgrade en krijg je uiteraard niet bijgeleverd in de basiswoning. Een eerste stap naar een duurzame woning is bij deze al gezet. Oh ja, het prijskaartje is ook van belang. Voor de basiswoning tel je zo’n 113.000 euro neer.

Zou jij hier ook voor kiezen? Geef je mening in de reacties!

Bron: Ten Fold Engeneering

Share.

5 Comments

 1. Marleen Buyst on

  Ziet er heel interessant uit, maar wat met aansluitingen water, electriciteit , Tf e.d. ?
  Kan dit ook allemaal in 8 minuten ?
  Wat gebeurt met meubilair tijdens verplaatsing. Hoeveel kost zo een verplaatsing en alle nieuwe aansluitingen?
  Waar kan men volgens de wetgeving deze woonst plaatsen ?

  Dank bij voorbaat voor uw antwoord

   • Marleen Buyst on

    Dan lijkt het echt niet zo interessant meer : Ok, een paar rondom je heen in een mum van tijd, maar al de rest hebben jullie geen antwoord op. Informeer jullie zelf misschien eerst daaromtrent

 2. Wil je een nog snellere manier, maak dan gebruik van een huis dat er al staat. Huren, heet dat. Of kopen. Is in nul minuten geregeld en is duurzaam.

Leave A Reply