Dit gezin woont en rijdt rond in een oude schoolbus

Share.

Al ooit eraan gedacht om in een oude schoolbus te gaan wonen? Waarschijnlijk niet, he. Wij eigenlijk ook niet. Maar dit voorbeeldje uit North Carolina in de Verenigde Staten doet ons toch twijfelen. Een Amerikaans koppel deden er maar liefst een half jaar over om de oude bus van 3500 euro te transformeren in hun droomwoonst.

Ze lichtten het dak met 60 cm omhoog, installeerden plafondverlichting, ramen, een badkamer en twee bedden. Wanneer je de bus opstapt, valt meteen de vrij ruime keuken op. En dat is logisch: de vrouw van het koppel is een voormalige bakker, en had dus een volwaardige keuken met oven, vier kookplaten en genoeg opslagruimte nodig.

Het gevoel van ruimte wordt gecreëerd door het hoger dak en de lichte kleuren die doorheen de bus werden gebruikt. De woonkamer heeft een sofa die tot bed kan worden omgevormd voor gasten. Onder de zetel werd opslagruimte voorzien. Er is ook een uitschuifbare eettafel aanwezig en een gietijzeren kachel. Doorheen de hele bus zijn leuke accessoires aangebracht, zoals de hanglampen aan de zijkant, de verlichting in het plafond of de leuke kunstwerkjes tegen de muren.

Een badkamer met chemisch toilet, douche en zelfs badkuipje voor de dochter mocht ook niet ontbreken. De master bedroom is in essentie een loft boven het bed van hun dochter dat kan worden afgeschermd met een leuk gordijn. De trappen dienen eveneens als functionele opslagruimte.

Het hogere plafond en de afwerking in bamboevloer en accenten van een gerecycleerde houten schuur doen de bus er gezellig, huiselijk en luxueuzer uitzien. Deze mobiele woonst kan twee weken rondrijden zonder een stopcontact dankzij de zonnepanelen en een water- en propaantank van ieder 400 liter.

Het is voor velen een droom, maar dit koppel maakte het gewoon werkelijkheid, want zij reizen naar de mooiste plekken die de Verenigde Staten te bieden heeft. Zo bezocht het gezin de Grand Canyon, overnachtte het op de meest rustige plekjes en ontdekte het heel wat steden in eigen land waar ze nooit naartoe waren geweest.

Kostenplaatje van de renovatie: zo’n 25.000 euro. Wil je meer weten? Check dan zeker het filmpje:

Iets voor jullie? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur: PJG

Bron & foto’s: Midwestwanderers

Share.

Leave A Reply