Maak van die stoffige zolder een leuke ruimte

Share.

De zolder. Dat is een plek die super handig is om alle rommel op te bergen die je nergens anders in je huis kwijt kan of voor spullen die je maar af en toe nodig hebt. Dat is ook de plek die er al gauw ongeorganiseerd en rommelig gaat bijliggen. Zou het niet beter zijn om er een leuke en écht nuttige ruimte van te maken?

“Ja, maar dat schuin plafond zorgt ervoor dat ik er niet veel kanten mee uit kan.” Goed, ideaal is het niet altijd. Maar toch is het perfect mogelijk om er een aantal leuke zaken van te maken.

Om te beginnen moet er voldoende licht aanwezig zijn. Een donkere ruimte is niet meteen aangenaam om in te zitten. Zijn er dakramen aanwezig, dan is dat een grote troef. Natuurlijk daglicht is uiteindelijk toch het leukste. Misschien kan je overwegen om dakramen (bij) te plaatsen? In het andere geval zal je aangewezen zijn op goede verlichting, wat op zich ook geen probleem hoeft te zijn om er een aangename plek van te maken.

Schilder de ruimte, zeker wanneer er geen daglicht binnen kan vallen, in een lichte kleur. Wit of andere lichte kleuren zullen de zolder met dat schuine plafond een ruimer gevoel geven.

De ruimte waar je niet echt kan staan is prima om opbergruimte van te maken. Het zal misschien wat tijd en/of geld kosten om kasten op maat te bouwen, maar je zal er nadien extra veel plezier aan hebben. Zet de kasten misschien op wieltjes zodanig dat je ze gemakkelijk kan verplaatsen om er spullen in op te bergen op uit te halen. Het zijn kleine details die het verschil kunnen maken!

Was je nog op zoek naar een plek om zo’n geweldige inloopkast te maken? Wel, de zolder zou wel eens perfect kunnen zijn voor dat doel! Hang kledingroedes aan het schuine plafond en die verzameling schoenen kan je perfect kwijt onder het laagste gedeelte van de zolder.

Maar je kan er net zo goed een extra zithoek van maken, een slaapkamer of een werkplek. Nog meer info en tips kan je hier lezen. Maak je er bijvoorbeeld een slaapkamer van en is het plafond vrij laag en schuin, plaats dan een laag bed midden in de ruimte. Kwestie van je humeur ‘s ochtends niet meteen te verpesten (of nog slechter te maken) wanneer je uit bed stapt en met je hoofd keihard tegen het plafond knalt… Een bureau kan je ook perfect plaatsen tegen de schuine wand als de vrije ruimte voldoende is.

Auteur: HS – Foto’s: Spaaz, Desire to Inspire, Keltainen Talo Rannalla, Bolig, Cargo Collective

 

Share.