België duur? Hier betaal je het meeste huur!

Share.

De Belgische huurprijzen gaan bijna jaarlijks de hoogte in en voor veel gezinnen lijkt huren dan ook een bijna onmogelijke zaak te worden. Maar is het in België écht zo duur als we denken? En is het een optie om misschien in het buitenland te gaan wonen? Wij gingen na of de Belgische huurprijzen nu echt zo hoog liggen ten opzichte van de rest van de wereld met de top 10 van duurste wereldsteden!

De prijzen van onderstaande steden werden gebaseerd op een woning van 74 vierkante meter woonoppervlakte. Volgens experts de minimum om in voldoende wooncomfort te leven als modaal gezin. De prijzen werden vervolgens bekeken op prijs per vierkante meter om te huren in de desbetreffende stad. Voor grotere woningen moet je dus uiteraard iets meer neertellen per maand.

10. Los Angeles, Verenigde Staten 🇺🇸

De top 10 openen we in de Verenigde Staten, waar we in het zuidwesten van het land de staat Californië tegenkomen. De grootste stad van Californië -en tevens de op één na grootste van de VS- kost je al een behoorlijke hap uit je maandelijks budget als je er een gemiddelde woning wil huren. Wonen tussen de glitter en glamour kost je 27,92 euro per m², ofwel 2.066,59 euro.

9. Zurich, Zwitserland 🇨🇭

Het duurste land in Europa zal je haast niet verbazen. Zwitserland komt als enige Europese land voor in de top 10 en niet één, maar wel twee keer. Op de negende plek niet hoofdstad Bern, maar wel de grootste stad van het land, Zürich. Daar wonen kost je 28,43 euro per m², of zo’n 2.103,94 per maand voor een gemiddelde woning.

8. Sydney, Australië 🇦🇺

Helemaal aan de andere kant van de wereld vind je Australië, waar Sydney als duurste stad de scepter zwaait. Merk op dat hoofdsteden in de top 10 niet per se de duursten zijn. Reken voor Sydney zo’n 2.112,97 euro voor een woning van 74 m², wat neerkomt op een goeie 28,54 euro per m².

7. Genève, Zwitserland 🇨🇭

Een tweede -en meteen ook de laatste keer- dat we naar Europees grondgebied gaan in deze top 10. Genève, gekend om zijn congressen en prachtige meer is een pareltje om te gaan wonen. Maar -uiteraard- ook ontzettend duur. Voor minder dan 2.227,70 euro per maand hoef je niet meteen te gaan zoeken in de Zwitserse stad.


6. Washington D.C., Verenigde Staten 🇺🇸

We steken opnieuw de grote plas over richting de Verenigde Staten, met -eindelijk- een hoofdstad in de top tien! Washington D.C., het politieke hart van het land is naast Het Witte Huis ook bekend om zijn hoge woonprijzen. Een gemiddelde woning betaal je maandelijks zo’n 2.400 euro!

5. Singapore, Singapore 🇸🇬

Tijd om naar Azië te trekken, dat bovendien de gehele top 5 ruim bevolkt. Met Singapore openen we alvast met een (duur) pareltje. Wonen in deze prachtige stad kost je zo’n 32,56 euro per m², goed voor een maandelijkse kost van 2.409,92 euro voor een gemiddelde woning.


4. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 🇦🇪

Iedereen kent Dubai als luxeoord en als broedplaats voor steenrijke oliemagnaten die appartementsgebouwen optrekken alsof ze een brood zouden kopen in de winkel. En dat klopt, want ook de woningprijzen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn -deels door deze miljardairs- gemiddeld zo hoog opgelopen dat Dubai goed is voor plek vier. Wonen in Dubai? Dat kost je maandelijks gemiddeld 2.547,88 euro.


3. Hong Kong, Hong Kong 🇭🇰

De top openen we in Hong Kong, een regio met een speciaal statuut in China. Glurend over de sublieme skyline merken we al dat deze stad meer is dan een bakermat van technologische bedrijven en rijke magnaten. Wonen in deze fenomenale stad heeft dan ook zijn prijskaartje. Voor een woning met een woonoppervlakte van 74 m² betaal je niet minder dan 2.768,77 euro!

2. New York City, Verenigde Staten 🇺🇸

Aah, the city that never sleeps! We waren er enigszins toch op aan het wachten. De stad die bruist van het leven is populair bij menig wereldreiziger en er een plekje kunnen bemachtigen zoals heel wat tv-series hen voordoet is de droom van velen. Wat je dat kost? Zo’n 46,31 euro per m², oftewel 3.427,32 euro per maand voor een gemiddelde woning!

1. San Francisco, Verenigde Staten 🇺🇸

Dé nummer één is San Francisco! De stad lijkt niet zo heel speciaal, ware het niet dat het dé place to be is wanneer je een elektronische reus wil worden. Onder andere Apple en Facebook hebben er hun hoofdkwartier. Wil jij ook wonen in San Francisco, de duurste stad ter wereld? Reken dan op een maandelijks budget van 3.575,67 euro!

In de top 50: Geen Belgische steden gevonden in de top 10? Dat klopt! Hoofdstad Brussel is pas terug te vinden op plek 43 met 990 euro per maand (13,37 euro per vierkante meter). Nog in de top 50 vinden we met enkele hoofdsteden die allen duurder zijn dan Brussel.

    • Londen (11e, 2.063,53 euro per maand)
    • Kopenhagen (14e, 1.703,05 euro per maand)
    • Amsterdam (17e, 1.631,25 euro per maand)
    • Parijs (18e, 1.580,42 euro per maand)
    • Rome (34e, 1.213,79 euro per maand)
    • Madrid (39e, 1,005, 29 euro per maand)

    

Bron: nested.com

Share.