Dit koppel bouwde zelf een volledig huis… met de hand!

Share.

Een goed idee, de juiste materialen en een paar werkhanden. Meer was er voor Chris en Malissa Tack niet nodig om hun droomhuis(je) zelf met de hand te bouwen! Wat begon als een mopje, draaide uit op een geweldige miniwoning met alle mogelijke voorzieningen en voor een spotprijsje!

Wat voorafging

We schrijven 2011, Chris en Malissa Tack zitten samen met hun kat Seth te tobben over hun toekomst tot een ideetje over een kleine woning (zogenaamde Tiny Homes) hun pad kruiste. En waarom zouden ze het niet gewoon zelf kunnen bouwen? Van de eerste houtplank tot een volledige woning, elektriciteit, sanitair en draadloos internet incluis!

Wat begon met de muren van de kleine woning groeide uit tot schitterende woning. Chris zette naast de muren, ook nieuwe ramen, deuren en dak op zijn huisje en installeerde hij zelfs zonnepanelen! Binnenin was er uiteraard ook aandacht voor de nodige isolatie, en werd het huis afgewerkt met parket en bouwden ze er een keuken en woonkamer in. In de nok van het huisje werd een mezzanine opgesteld waar een slaapkamer werd geïnstalleerd. Zo werd elke millimeter nuttig gebruikt.

Het resultaat

Het resultaat van een indrukwekkende samenwerking? Dat is dit huisje van Chris en Malissa! Het koppel deed er 7 maanden over, verdeeld over 800 werkuren om dit huis vanaf nul op te starten. Het gezin gebruikte voornamelijk herbruikbaar hout het huisje op te bouwen en door alles zelf te doen, werd de kostprijs stevig teruggedrongen. Voor 17.000 euro hebben ze het ideale huisje van ‘slechts’ 13 vierkante meter, maar wel met alles erop en eraan!

Binnenkijken!

Ondanks zijn beperkte woonoppervlakte heeft het gezin wel alles wat het nodig heeft. De woonkamer, annex eetplaats loopt moeiteloos door naar de keuken en de badkamer. Tussen de ruimtes is er op subtiele wijze de nodige privacy voorzien. Elk stukje ruimte is zo minutieus ingericht dat je onder de televisie een tafeltje kan uitklappen waar je ‘s avonds kan genieten van de lekkerste maaltijden.

Klein koken

Onder de mezzanine met de slaapkamer is zich een keuken genesteld. Ondanks de beperkte woonruimte is er voldoende plek in de keuken om te koken. Een ruim fornuis en dito aanrecht moeten – samen met de kwaliteiten van de chef kok 😉 – voor het avondeten zorgen.

Opbergruimte in een kleine woning

Een kleine keuken en dito woning, dat betekent sowieso weinig opbergruimte, toch? Fout! Het is niet omdat de familie Tack amper 13 vierkante meter woonoppervlakte heeft, dat er nauwelijks ruimte is om dingen op te bergen. Het koppel vond nuttige ruimte in de hoogte en langs de muurwanden.

Met de deur in huis vallen

De beperkte woonoppervlakte verleende het koppel echter niet de mogelijkheid om een inkomhal te installeren. Bijgevolg val je met de deur haast letterlijk in huis. Binnenkomen en meteen op de zetel neerploffen, dus! 😉

Mini badkamer

De gehele houten woning werd vooral gemaakt met duurzaam en gerecycleerd materiaal. Zo zijn de muren van de woning in herbruikt hout en vind je zelfs in de badkamer ecologische oplossingen terug. De douche is namelijk een gerecycleerde houten ton. Simpel, duurzaam en doch stijlvol.

Bedtijd!

De familie Tack moet uiteraard nog kunnen slapen en daarvoor is een oplossing in de hoogte uitgedokterd. Elke centimeter werd ook in de hoogte nuttig besteed, dus installeerden ze een mezzanine, bereikbaar per ladder, waar een queensize bed te vinden is.

Foto: chrisandmelissa.com

Wil jij hier ook wonen? Dat kan! Het koppel heeft na zelf 5 jaar te wonen de fakkel doorgegeven aan anderen om deze Tiny Home te ontdekken. Zo willen ze anderen laten proeven van het kleine woonbestaan en hen zo inspireren om hetzelfde te doen. Voor een beperkte periode wordt dit huisje te huur aangeboden via AirBnB.

Bekijk hun verhaal ook in dit filmpje!

Bron en foto’s: Chrisandmalissa.com

Share.

Leave A Reply