Een muur decoreren? Dat doe je zo!

Share.

Staan de leukste zetels en tafels in je interieur en voel je dat er toch iets ontbreekt? Misschien ligt het dan wel aan je muren. Dan kan je mogelijk eens verder kijken naar je muren. Zo zijn er namelijk heel wat woningen met een leuk en modern interieur, maar met enorme muren die onmogelijk zijn om te decoreren. Maar niets is onmogelijk, dus die muur decoreren, dat doe je zo!

Kies de juiste decoratie

Allereerst is belangrijk om te kijken welke muur je precies wil aanpakken en vooral, welke maat van decoratie er op je muur past. Is het maar een klein stukje, dan hoef je niet met een levensgrote canvas op de proppen te komen. Eerst en vooral is er een vuistregel die stelt dat je de ruimte van de muur neemt en aan elke kant zo’n 15 tot 30 centimeter over te houden. Je muur over de hele breedte decoreren is geen goed idee. Meet dus best even de muur of de oppervlakte die je wil decoreren. Is deze 60 centimeter groot? Dan kies je best iets dat ongeveer 30 centimeter groot is.

Wat met decoratie boven een bed, zetel of tafel?

Overdaad schaadt, ook hier. Eenzelfde vuistregel als hierboven kan je ook toepassen. Meet de breedte van het bed, zetel, tafel of welk stuk meubel dan ook waarboven je decoratie wil plaatsen en ga voor een smaller stukje decoratie. Iets breder dan je zetel omhoog hangen, dat is gewoon vreemd.

Wat als je een echt gigantische muur hebt?

Dan kan je een enorme canvas laten maken met de allermooiste foto van je gezin, je familie of je huisdier… Maar we weten ook dat dat al snel een dure bedoening wordt, dus waarom maak je geen grote collage van de allermooiste momenten van het voorbije jaar? Instant herinneringen die je interieur opfleuren!

Hang je decoratie op

Nu we weten hoe groot je decoratie best kan zijn, is het nu bepalen hoe je het precies moet hangen. De ene wil het kaarsrecht en waterpas, de andere heeft het liefst met een hoek af. Daar is ieder vrij in, maar het is vooral de hoogte van de fotokader, schilderij, canvas of muursticker die van belang. En ook hier is een vuistregel(tje). Algemeen wordt aangenomen om alles gewoon op ooghoogte te plaatsen, oftewel gemiddeld -want niet iedereen is even groot- met het centrale punt ergens rond 1,80 meter hoog.

Wat met decoratie boven een bed, zetel of tafel?

Uiteraard is het mogelijk dat een bepaald deel van je decoratie bedekt wordt door meubels, dus neem ooghoogte op dat vlak niet te letterlijk. Meet zo’n kleine 15 tot 20 centimeter boven het meubel als onderkant van de decoratie in kwestie. Meet desnoods af met behulp van een stukje tape of een potloodlijntje en hang nadien alles netjes op.

En dan ook nog… ideetjes!

Geen ontzettend lange uitleg over decoratie zonder dat we je de nodige inspiratie willen meegeven. Decoreren blijft uiteindelijk een uiting van persoonlijke smaak, dus gaan we je zeker niets opdringen. In onderstaande voorbeelden zie je heel wat verschillen in vorm, kleur, stijl, uitwerking en grootte. Kijk wat er bij jou mogelijk is en leef je uit!

Meer inspiratie nodig? Ontdek het op onze Pinterest of in dit artikel!

Bron: Freshome.com

Share.