8 zalige dakterrassen om van te genieten

Share.

In België lijkt de zomer losgebarsten en met z’n allen genieten we nu van een stralend zonnetje. Ook thuis willen we zoveel mogelijk zonnestralen meepikken, al is dat uiteraard lastig wanneer je -net zoals ik- niet beschikt over een tuin. Een terras dan maar! En wat straalt er meer zomer uit dan een dakterras? Deze 8 voorbeelden zijn alvast de hotspots om te genieten van een cocktail én staan te koop op Zimmo!

1. Zicht op het Centraal Station

Beginnen doen we op een iconische plaats: Antwerpen. Niet zomaar Antwerpen, maar de Keyserlei, wat niet minder is dan de verbindingsstraat tussen winkelstraat de Meir en het Centraal Station. En laat dat laatste nu net datgene zijn waar je zicht op kan hebben vanaf je terras. Echt waar! Het dakterras van dit sublieme appartement (600 m²) heeft een oppervlakte van 130 m² waarbij de aankleedmogelijkheden eindeloos zijn. Prijskaartje: 2.250.000 euro, maar wat een appartement ook!

Foto: Luxestate

Kijk ook binnen via deze link!

2. Leve het Groen

Is zo’n binnenstad niets voor jou? Dan kan je nog altijd terecht in Wezembeek-Oppem, een faciliteitengemeente in het Brusselse. Ook daar kan je terecht op een enorm dakterras van 97 m² die je enkel en alleen kan bereiken met een privélift en zicht biedt op de groene natuur. Het unieke nieuwbouw penthouse is nog steeds op zoek naar een nieuwe bewoner. Geïnteresseerden tellen zo’n 2.100 euro huur neer.

Foto: Ifac Service bvba

Het prachtige penthouse ontdek je hier!

3. Antwerpen

We gaan opnieuw naar Antwerpen, waar we weer ondersteboven zijn van een fenomenaal dakterras en dito uitzicht. Dit keer zitten we in de wijk Zurenborg, iets oostelijker gelegen in de provinciehoofdstad. Naast het gezellige terras springt de hele woning gewoonweg in het oog. Het is namelijk een prachtig duplex penthouse-appartement, genesteld in het prestigieuze gebouw ‘Oostkasteel’. Ook dit appartement staat te huur voor zo’n 1.750 euro!

Foto: Brasschaats Immo & Metropool Immo bvba

Binnenkijken in het kasteel kan via deze link!

4. Zicht op de gemeente

We lijken te pingpongen tussen de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, want onze vierde tussenstop is Kortenberg. Je ziet maar, je hoeft niet in een grote stad te wonen om te genieten van een fraai uitzicht. Plant enkele stoelen en een tafel neer, nodig je vrienden uit en geniet van een heerlijk lentezonnetje op dit terras! Binnenin vind je een even fraai, lichtrijk duplex appartement voor een vraaghuurprijs van 1.250 euro.

Foto: New Immo Service

Benieuwd naar het lichtrijke appartement? Ontdek het hier!

5. Zwemmen maar

Je hebt een dakterras, en je hebt een dakterras. We zetten deze even vetgedrukt omdat dit penthouse net iets specialer is dan alle voorgaande. Uiteraard kan je ook hier tot rust komen en een drankje nuttigen… Maar belangrijker, je kan er ook zwemmen! Inderdaad, een dakterras met zwembad én met zicht op de jachthaven van -nogmaals- Antwerpen en het MAS. Oh ja, ze kan van jou zijn voor de ronde som van 1.600.000 euro.

Foto: Immo Point Schelde

Plons binnen via deze link!

6. Gent boven

Eindelijk zou je durven stellen, maar we gaan ook even naar Gent. De prachtige Oost-Vlaamse provinciehoofdstad heeft ontzettend veel te bieden en dat spelen de aanbieder van deze sublieme penthouse in het hart van de stad goed uit. Niet alleen het interieur is een streling voor het oog, ook het uitzicht vanuit het ruime dakterras is oogverblindend. Stel je voor: ontbijten met zicht op de stad Gent? Magisch. Prijskaartje? 630.000 euro!

Een prachtig uitzicht en een prachtig interieur: ontdek het hier!

7. Eentje met zeezicht, aub.

Een overzicht met schitterende dakterrassen, zonder de optie zeezicht te overwegen? Onmogelijk. Daarom gingen we ook op zoek aan de kust, in Knokke-Heist om precies te zijn. Waar we al onder de indruk zijn wanneer we het ruime penthouse binnenwandelen, gaat ons hartje nog sneller tekeer wanneer we het houten terras (63,85 m²) op wandelen. Zet dat ligbed al maar klaar, want vanaf het terras, heb je een geweldig zicht op de zee!

Foto: Immo Blue Knokke

Woon jij binnenkort aan zee?

8. Loungen in ‘t Stad

Sorry, maar we eindigen waar we begonnen zijn. Niet omdat we wel of geen fan zijn van Antwerpen, maar puur omdat we dit schitterende dakterras gewoonweg niet konden laten liggen. Stel je voor: thuiskomen van een lange werkdag en neerploffen op je terras, in een gezellige lounge? Zalig. En dan kijk je over je schouder en je ziet een hele stad aan je voeten liggen. Hemels. En dan nog die cocktail erbij? Hallo, zomer.

Foto: Wellimmo

Plof ook neer in de lounge via deze link!

Voor welk terras kies jij? 😉

Share.