Uitzonderlijk rijhuis met binnenzwembad in Lier

Share.

Iedereen kent wel het typische Vlaamse straatbeeld. Rijen huizen, meestal allemaal in dezelfde stijl, sieren onze dagelijkse route van thuis, naar het werk, naar familie, naar de supermarkt en weer terug. Kortom, onderweg zijn we meestal geen opmerkelijke woning tegengekomen… Tenzij je in Lier woont!

Pallieterstad

We bevinden ons in de stad onder de Zimmertoren, waar een jong koppel een unieke kans kreeg. Ze woonden namelijk al in het donkere huis op de hoek, maar toen een baby het gezin vervolledigde en het huis van de buren te koop kwam te staan, twijfelden ze geen moment. Ze kochten het huis, waarna deze tegen de vlakte ging en ze een perceel van 56 vierkante meter extra ter beschikking hadden. Ideaal voor een groeiend gezin en tijd dus om er wat moois mee te doen!

Foto’s: Luc Roymans

Van twee huizen naar één

De opdracht voor architectenbureau P8 Architecten was simpel én moeilijk tegelijk. Op het stukje grond waar de vorige, opgekochte woning stond, moest opnieuw gebouwd worden. Die nieuwe woning moest een verlengde worden van het huidige huis. Op de verlanglijst: een extra woonruimte, een terras, een lounge en de master bedroom. Tot slot wilde het koppel dat er zowel een verschil was tussen oud en nieuw, als één geheel. was om zowel een verschil als een geheel te weerspiegelen.

En dat deden ze op een prachtige manier! Enerzijds was er het immense contrast die ze wilden. Dat vind je terug bij de eerste indruk van de woning. Zo bleef de gevel van de oorspronkelijke woning onveranderd, maar kon het contrast met de gevel van de nieuwe woning niet groter zijn. De witte gevel met grote raampartijen brak resoluut het straatbeeld. Anderzijds zorgden de architecten ervoor dat de twee aparte woningen qua stijl moeiteloos in elkaar overvloeiden.

Foto’s: Luc Roymans

Binnen zwemmen

Na een rondleiding doorheen de strakke en gezellige woning, gesierd door hout en verrassend qua kleur in de badkamer, valt ons oog op een extraatje op het gelijkvloers. Zo vind je in de rijwoning een binnenzwembad, gelegen tussen twee plooiende ramen. Zo kan het in de winter volledig geïntegreerd worden als binnenzwembad en tijdens de zomer kan het raam gewoon open voor een gezellige poolparty. Het ideale is, je kan gewoon vanuit je zwembad naar televisie kijken. En willen we dat stiekem niet allemaal? 😉

Foto’s: Luc Roymans

Bron: ArchDaily
Foto’s: Luc Roymans

Zou jij ervoor kiezen? Laat het achter in de reacties!

Share.

Leave A Reply