6x zalig wonen naast een museum!

Share.

Hoera! Recent zag de museumpas het levenslicht. Zo kunnen we met z’n allen voor maar 50 euro enorm veel Belgische musea bezoeken. Ook het tijdstip was gelukkig gekozen, vlak voor de dag van het museum (vrijdag 17 mei)! Een museumbezoekje is alvast een goed idee, er vlakbij kunnen wonen een droom. Wij gingen op onze website op zoek naar 6 woningen die te koop of te huur staan vlakbij een belangrijk museum!

In Flanders Fields

Aftrappen doen we in het West-Vlaamse Ieper, waar je met In Flanders Fields één van de meest bekende musea over de Eerste Wereldoorlog kan bezoeken. Genoemd naar een gedicht van iets meer dan een eeuw geleden toont het op de Grote Markt van Ieper het verloop van België tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Op een boogscheut van datzelfde museum kan je midden in de stad terecht in een ruime stadswoning met drie slaapkamers en twee knappe en erg ruime badkamers. Het is de enige in deze lijst die te huur staat, voor een maandelijkse prijs van 735 euro.

S.M.A.K.

We schuiven een provincie op en komen terecht in het Oost-Vlaamse Gent! In de provinciehoofdstad kan je onder andere het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) bewonderen, dat in zijn huidige vorm in 1999 de deuren opende en zicht vooral richt op hedendaagse kunst.

Vlakbij het S.M.A.K. vind je een volledig gerenoveerd appartement met een woonoppervlakte van 134 m². Alvast niet slecht dus en voldoende voor een heel gezin want het aantal slaapkamers en badkamers is precies even veel als het huis in Ieper. Een bonus hier is een prachtig zicht op het Citadelpark. Prijskaartje? 375.000 euro.

MAS

Goochelen we een beetje met de letters van het S.M.A.K., dan krijgen we met wat verbeelding het MAS. Niet in Gent, maar wel in Antwerpen! Het Museum Aan de Stroom zag in 2011 het levenslicht aan het Eilandje en is gekend om zijn ruime glaspartijen vanwaar je een prachtig panoramisch zicht hebt over de omgeving.

Maar wist je dat je ook vanaf je eigen terras een gelijkaardig zicht kan hebben? Echt waar! Want jij woont misschien binnenkort in deze sublieme penthouse met zicht op het MAS! Opnieuw merken we hier drie slaapkamers en twee badkamers op, maar is het vooral het onwaarschijnlijke interieur én het uitzicht dat de show steelt. Wie hier wil wonen, telt zo’n 3.200.000 euro neer.

Bokrijk

Wie kent het niet, openluchtmuseum Bokrijk? Wellicht ben je hier, net zoals de rest van ons land op schooluitstapje geweest. Maar wie -net zoals wij- veel plezier hebben beleefd in de throwback naar het verleden, kan er binnenkort gewoon komen wonen.

In Residentie Bokrijk -gelegen aan het domein- vind je een onwaarschijnlijk knap afgewerkt appartementen terug met twee slaapkamers, twee badkamers en een woonoppervlakte van niet minder dan 395 m². En als dat nog niet genoeg is, horen een (gedeeld) verwarmd zwembad, petanquebaan, fitnessruimte en sauna bij het appartement met een prijskaartje van 975.000 euro.

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Van Limburg naar Afrika! Althans, toch het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika dan toch, dat één van de meest bezochte musea van ons land is en een onwaarschijnlijke collectie -zoals het volledige archief van ontdekkingsreiziger Henry Stanley- herbergt.

De moeite waard dus, en met de museumpas kan je deze zo vaak als je wil bezoeken. Maar wat als je er vlakbij zou wonen? Dat kan! Op wandelafstand, een straat verder dan de aanpalende Museumstraat –What’s in a name?–  vind je deze knappe villa met maar liefst vijf slaapkamers en een grondoppervlakte van maar liefst 1.241 m². Wie in deze woning in het mondaine Tervuren wil wonen, telt zo’n 625.000 euro neer.

Hortamuseum

En tot slot gaan we nog even naar onze hoofdstad, waar je in ontelbaar veel musea terecht kan, maar wij kunnen onmogelijk het artikel afsluiten, zonder langs te gaan in het Hortamuseum, genoemd naar de Belgische architect Victor Horta en gelegen in zijn voormalige woning en atelier in Elsene. In het museum kan je het archief van de architect bewonderen.

In dezelfde wijk als het Hortamuseum bewonder je binnenkort misschien ook je eigen woning? Zo is deze knappe woning op zoek naar een nieuwe eigenaar voor een slordige 1.135.000 euro. Daarvoor krijg je een strak afgewerkte, moderne woning met een woonoppervlakte van 255 m², twee slaapkamers en een terras waar je tijdens de zomermaanden met plezier een cocktail nuttigt.

In de buurt van welk museum wil jij wonen? Laat het achter in de reacties!

Share.