IN BEELD: waarom elk huis een binnentuin moet hebben

Share.

Gaan jullie mee naar Australië? In de buurt van Melbourne staat een prachtig staaltje architectuur, ontwikkeld door Auhaus Architecture en LifeSpaces Group. Wat er zo speciaal aan is? Kijk vooral zelf mee…

Het begint al aan de voorkant. De gevel van horizontale hardsteenplaten en verticaal natuurlijk hardhout is een echt architecturaal statement. Vind jij de voordeur? Wij ook niet meteen! De voordeur is perfect geïntegreerd in de verticale houten lamellen, en zorgt voor een modernistische aanblik van de gevel.

Foto’s: Mike Baker

Wanneer je binnenkomt, zie je meteen dat het huis gebouwd is rond een knappe binnentuin. De eiken vloer geeft warmte aan het interieur dat vooral bestaat uit steen en zwarte elementen. Ook de keuken is ontworpen in matzwart. Zoals je kan zien, zijn de toestellen ingebouwd en is alles zeer minimalistisch gehouden. De koperen kraan en luchters geven het geheel wat glamour mee.

Foto’s: Mike Baker

De eetkamer ligt in het verlengde van de keuken. Het meubilair is in matzwart en matcht zo perfect met de keuken. Naast de eetkamer vinden we de woonkamer. Een groot kunstwerk trekt meteen je oog naar de muur. De knappe grijze mat zorgt hier voor een ankerpunt voor het meubilair in de open ruimte.

Elke leefruimte en een van de slaapkamers openen zichzelf rechtstreeks naar de binnentuin. In deze slaapkamer creëren lichtblauwe accenten een kalme en ontspannen omgeving. Een schuifdeur en raam zorgen dan weer voor overvloedige natuurlijke lichtinval.  Het huis heeft nog een tweede woonkamer. Ook hier wordt je oog naar de opvallende kunst tegen de muur getrokken en kleur aan de ruimte gegeven.

Foto’s: Mike Baker

Witte minimalistische kasten troef in het bureau. Het zwarte bureau zelf past perfect bij de zwarte raamkozijnen en het zwarte kunstwerkje tegen de muur. In de gang is er zelfs nog een tweede bureau verstopt. Hier zijn een langwerpig houten bureau en een open houten wandrek de eyecatchers. Een boekje lezen kan in de comfortabele zetel naast het raam.

Het kleurpallet van hout, wit en zwart dat doorheen het hele huis gebruikt wordt, vinden we ook terug in de badkamer. De zwarte vloer en lavabokast contrasteren met het witte sanitair en accentmuur. De houten kasten en hangplant zorgen voor een natuurlijke toets. In een tweede badkamer bedekken witte tegels de muur van vloer tot plafond. Een dakraam zorgt hier voor natuurlijke lichtinval.

Foto’s: Mike Baker

Wat denk je, iets voor jouw volgende woonst (of vakantie)? 🙂

Auteur: PJG
Bron: Contemporist
Foto’s: Mike Baker

Share.