Dit gezin van 6 woont in een bus!

Share.

Stel je voor: je woont in een enorme woning met je partner en vier kinderen, tot je het helemaal over een andere boeg wil gooien en wil wonen in een mini-woning. Dat is exact wat Gabriel en Debbie deden toen ze een oude bus opkochten en er hun eigen rijdende woning van maakten! Prijskaartje van de gehele ‘verbouwing’? Amper 33.000 euro!

Wat voorafging

We schrijven 2017, Debbie Mayes en haar echtgenoot Gabriel wonen op dat moment in een huis met 465 vierkante meter woonoppervlakte. Er is plaats zat voor de vier kinderen, maar gelukkig zijn ze niet. “We zaten op een plek waar we ons miserabel en gefrustreerd voelden en we wilden op elk aspect van ons leven veranderen. Wat we toen deden? Iets wat elk gezin zou doen: we kochten een oude schoolbus om in te wonen”, blikt Debbie al lachend terug. Zo gezegd, zo gedaan, dus verhuisden ze in augustus 2017 van hun huis met 465 m² woonoppervlakte naar… amper 23 m²!

Foto’s: Themayesteam.com

Gezelligheid troef

Maar hoe ziet het er vanbinnen nu uit? Wel, waar je opstapt, kom je meteen in de woonkamer terecht. Zo kan het hele gezin meekijken wanneer er met de bus gereden wordt. Er staan twee grote zetels waar het hele gezin plaats kan nemen en beiden kunnen omgevormd worden tot extra bed indien nodig. De zetels zijn daarnaast voorzien van handige opbergruimtes en ook aan de ingang is elke centimeter goed benut voor onder andere schoenen. “Voldoende opbergruimte vinden, was een zegen”, klinkt het bij Debbie Mayes. “Zo konden we onze bus georganiseerd en netjes houden.”

Foto’s: Themayesteam.com

Koken in de mini-keuken

Voor hun (open) keuken -naadloos voortgaand op de woonkamer- kozen ze voor een L-vorm om zo op een slimme manier meer opbergruimte boven het werkblad te krijgen. Daarnaast gingen ze voor een extra diepe wasbak om de baby makkelijker te wassen, of om de lading afwas te verbergen. Waar Debbie het meest trots op is? “Ik heb zelf een magneetstrip aangebracht aan de muur om de koksmessen omhoog te hangen, ook ideaal om ruimte te winnen.”

Eetkamer

“Dit was het moeilijkste probleem om aan te pakken”, klinkt het bij Mayes. “Ik dacht dat we de perfecte oplossing hadden gevonden met een opklapbare tafel, zodat we er allemaal aan konden zitten. Alleen verloren we veel ruimte, dus was dat geen succes. Nadien probeerden we het met een tafel in het midden om te gebruiken als eettafel en bank, maar ook dat was geen succes. Voorlopig eten we aan onze terrastafel, maar dat is geen oplossing als het stormt”, lacht Mayes.

Foto’s: Themayesteam.com

De kleine badkamer

Een van de kleinste ruimtes in ‘huis’ is de badkamer, waar de wc, de douche en de wastafel -met grote spiegel- allemaal terug te vinden zijn. “Het was belangrijk dat de badkamer één grote ruimte was en dat we onze baby ook in de badkamer -en niet alleen in de keuken- een badje konden geven. Het geheel paste allemaal in elkaar, tot we aan de bouw begonnen en de grootte van de ruimtes toch niet helemaal overeenkwam met het plan. Als we één ruimte opnieuw zouden kunnen aanpakken, dan is het de badkamer!”

Foto’s: Themayesteam.com

Slapen boven de motor

Het allerbelangrijkste tijdens het uitwerken van het plan was dat de slaapkamer absoluut niet zichtbaar was voor bezoekers. Daarvoor had het gezin inspiratie gevonden op Instagram. Het slaapgedeelte bevindt zich daarom helemaal achteraan op de bus, waar twee stapelbedden, gepositioneerd boven de wielen, de vier kinderen te slapen moet leggen. Nog iets dieper in de bus bevindt zich de master bedroom, gelegen op de motor. In de ‘slaapkamer’ is dan ook nog eens elke centimeter die er overbleef benut voor opbergruimte. Van speelgoed tot zelfs een gitaar, ondanks de volledige open ruimte merk je er niets van door het slim benutten van de ruimte!

Foto’s: Themayesteam.com

Bedankt voor de inspirate, Mayes Team!

Foto’s: Themayesteam.com

Share.