7 onwaarschijnlijk bizarre woningen

Share.

Soms is het gewoon leuker om totaal iets anders te doen dan de algemene manier van werken. Met dat idee in het achterhoofd creëerden deze 7 architecten enkele vreemde parels die absoluut het bekijken waard zijn!

#1 Kubussen in Rotterdam

We starten bij onze noorderburen, waar je in hartje Rotterdam 38 kubusvormige paalwoningen kan terugvinden. Ze werden door Piet Blom ontworpen en sieren er al meer dan dertig jaar het straatbeeld. De woningen staan op palen en hebben bovenop de paal de vorm van een gekantelde kubus.

Via de zeshoekige kolom – waarop de kubus rust – kom je terecht in de woning. Onderin vind je er de keuken en de woonkamer, en zo ga je verder naar de slaapkamers met bovenin plaats voor een serre, balkon of zelfs een klein tuintje!

#2 Het rupshuis

De ‘rupshuizen’ -zoals de kronkelige woningen ontworpen door Santiago Irarrazaval Architects heten- bevinden zich in Chili en zijn enkele knap gedesignde zeecontainers die samen een mini dorpje moeten voorstellen. Eén van de twaalf containers doet zelfs mede dienst als zwembad. De containers werden dermate ontworpen dat het volledige gezinnen kan onderbrengen op een knappe en moderne manier.

Foto’s: homedit.com

#3 Star Trek, anyone?

Star Trek-fans, opgelet! Je kan voortaan ook wonen in een appartement dat speciaal ontworpen is voor de absolute fans. Waan je in een ruimteschip, inclusief speciale LED-verlichting én intergalactische geluidseffecten. Live long and prosper!

Foto’s: Rightmove.com

#4 Het eihuis

De woonprijzen op de Chinese huizenmarkt zijn de laatste jaren zo onwaarschijnlijk de hoogte ingeschoten, dat architect Dai Haifei er niets anders op vond om een eigen huisje te bouwen op een stoep. Met de basisvoorzieningen en werkend op zonne-energie wil hij aantonen dat er altijd een weg is, wanneer je een wil hebt. En het was nog goedkoop ook! Zijn nieuwe woning kostte hem amper 850 euro.

Foto’s: fastcompany.com

#5 Huis op palen

Knap en toch zo eenvoudig. ‘The Pole House’ werd door F2 Architecture ontworpen en heeft een oneindig zicht op de Grote Oceaan. Met wat optisch bedrog lijkt de woning enerzijds op het strand te staan, en anderzijds een verlengde te zijn van de woeste wateren. Door het lastige perceel met een enorme helling werd er gebouwd op een 13 meter hoge pyloon. Een lange, smalle brug verbindt de helling met het huis. Zalig!

Foto’s: F2Architecture.com

#6 Rancho Burrito

Amper 26 m² woonoppervlakte hebben de inwoners van deze oude scheepscontainer, en toch is er een badkamer, een keuken én een slaapkamer in voorzien. De woning in Austin, Texas (VS) werd omgedoopt tot Rancho Burrito en is gelegen naast een drukke autoweg. Geregeld stoppen reizigers hier om toch een kijkje te nemen in deze onwerkelijke woning.

Foto’s: weirdhomestour.com

#7 Het kwallenhuis

Tot slot gaan we naar het Spaanse Marbella, waar we terechtkomen in het kwallenhuis. Waarom Wiel Arets Architecs de naam aan het pareltje gaf, is echter nog vissen. Wat wel in het oog springt bij deze betonnen villa met vijf slaapkamers en zeven badkamers is het zalige zwembad op het dak. Zo is er een transparante bodem waarbij je vanuit het zwembad kan binnenkijken en vice versa. Het zwembad geeft daarnaast ook een knappe gloed doorheen de woning, waardoor het de villa een extra dimensie geeft. Geweldig!

Foto’s: homedit.com

Share.