Hoe je slaapkamer ook plots je woonkamer wordt

Share.

Zin in meer ruimte in je studio of kleine kamer in je woonst? Dan ziet de toekomst er veelbelovend uit. Afgelopen lente ontwierp Ori, een spin-off van de Amerikaanse universiteit MIT, immers een heus robotmeubel.  Hoe dat juist werkt, lees en zie je hier!

De doelstelling van Ori? Stedelijke studio’s veel flexibeler en aantrekkelijker maken. Afgaand op de beelden, is het resultaat alvast geslaagd: het is veruit het meest gesofisticeerde “all-in-one” meubel dat we al gezien hebben. Het multifunctionele meubel heeft verschillende configuraties, die kunnen gecontroleerd worden met een fysieke afstandsbediening, een mobiele app op je smartphone of spraakbediening van Amazon Echo of Google Assistant.

 

Een voorbeeldje hoe het werkt, vind je terug in onderstaande video. “Hey Alexa, can you ask Ori to make the bed?” zorgt ervoor dat het bed automatisch uit het meubel wordt geschoven wanneer het tijd is om te gaan slapen. Het demonstreert hoe het meubel kan ingezet worden voor tal van toepassingen in een studio: met de druk op een knop maak je er een zithoek van, een bureau, een yogastudio tot een dressing. Dit gebeurt door met verschillende modules te werken die elk afzonderlijk kunnen worden uitgeschoven. Op die manier creëer je op elk moment de ruimte en functionaliteit die je nodig hebt in je studio.

Het prototype van dit meubel werd meer dan een jaar getest door gasten van een Airbnb in Boston. Op basis van hun feedback werden meer dan twintig zaken aangepast, zoals de hoogte van het bed, betrouwbaarheid en veiligheid. Zo weet het meubel nu wanneer het moet stoppen met een module uit te schuiven wanneer het ergens tegenaan botst. Val je zonder stroom? Dan kan je de meubelmodules gelukkig ook manueel verschuiven.

Het meubel is gebouwd uit multiplex van populierhout en beschikbaar in lichte en donkere uitvoering, twee maten (“full” en “queen”) en twee oriëntaties: het bed kan zowel langs achter uitschuiven als langs voor. De stroomkabel is handig weg te werken tegen elke muurplint.  Kostplaatje? Een kleine 9.000 euro. Maar stel dat je je studio verhuurt, kan je er met een dergelijk pronkstuk wel een stuk meer huur voor vragen, natuurlijk.

Zouden jullie nog bijkomende functionaliteiten zien zitten? Laat het ons zeker weten in de comments!

Auteur: PJG

Bron: Curbed

Foto’s: Ori

Share.

Leave A Reply