Deze goedkope, uitvouwbare woning bouw je op amper 6 uur

Share.

Iedereen kent het wel, zo’n bakstenen woning die gebouwd wordt. Daar gaat maanden over van ruwbouw tot de allerfijnste afwerking. Voor wie geen engelengeduld heeft, kan dat best een eeuwigheid duren. Voor die groep is er een oplossing. Een uitvouwbaar huis, gebouwd in 6 uur en bewoonbaar na amper twee dagen!

We bevinden ons in de categorie ‘tiny houses’ dat overal ter wereld aan een stevige opmars is. Dat inspireerde ook de Italiaanse architect Renato Vidal. Hij ontwierp het M.A.Di. home (modulo abitativo dispiegabile), wat zoveel betekent als ‘verplaatsbare woning’.

Snelle opbouw

Een van de grootste voordelen is dat het opvouwbare huisje er staat op amper zes uur tijd. Het wordt geleverd als een ‘flatpack’ en op de locatie naar keuze uitgevouwd. Daarbij komt er wel een grote kraan bij te pas die de stukken opzet. Nadien worden de voor- en achtergevels eraan vastgemaakt en afgewerkt met water, verwarming, riolering en de gehele elektrische installatie, waarop ze eventueel zelfs zonnepanelen op kunnen monteren.

Uitbreiden maar

Begin je aan een kleine woning van amper 27 m² en wil je door omstandigheden groter gaan wonen? Dat kan perfect! De woning is eenvoudig uit te breiden. Zo worden de gevels afgebroken om er een nieuwe module aan toe te voegen. Zo kan je zelfs tot 84 m² woonoppervlakte en drie slaapkamers gaan!

Daarnaast kan de woning ook verplaatst worden. Zo wordt de construct weer opgevouwen naar de flatpack waarin het werd geleverd om elders weer op te bouwen. Ook hier voorziet M.A.Di een opbouwtijd van 6 uur, gerekend wanneer het werd uitgevoerd door drie personen.

Hoe zit het nu in elkaar?

De grote hoofdconstructie bestaat uit wanden en schuine daken van 87 mm dikke kruislaaghout-panelen. Deze worden vergezeld van een voor- en een achtergevel uit een houtenframe en zijn geïsoleerd met steenwol. Het dak is een sandwichpaneel met een dikte van 100 mm dat bestaat uit trapeziumplaten en PUR-isolatieplaten. Wanneer je permanent wenst te wonen in het huis of de ondergrond is niet ideaal, dan is er ook een fundering nodig. Dit hoeft niet bij tijdelijk verblijf op een goede ondergrond. Het bouwwerk is daarnaast ook aardbevingsbestendig, duurzaam en bruikbaar voor allerlei doeleinden.

‘t Zit vanbinnen

Een M.A.Di-module heeft twee woonlagen. Het gelijkvloers bevat onder meer de leefruimtes met een keuken, eetkamer, badkamer en een technische ruimte. Op de eerste verdieping vind je de slaapkamer terug. Wie geïnteresseerd is in zo’n woning, kan zich melden via de website van M.A.Di. Nadat de unit goedgekeurd wordt, kan er binnen de 60 werkdagen worden geleverd.

De prijzen variëren van 34.000 euro voor één module (27 m²), tot 60.000 euro voor twee modules (56 m²) en ten slotte 87.000 euro voor de grootste variant met drie modules (84 m²). Reken er wel nog extra kosten bij voor de levering en opbouw (variërend tussen de 10.000 en 30.000 euro) en installatiekosten. Voor een volledige en correcte prijsofferte, kan je best even een aanvraag doen op hun website.

Bekijk hieronder de opbouw!

Bron en foto’s: Madihome.com

Share.