Wat wordt er trendy in 2019 in de slaapkamer?

Share.

Na een lange werkdag wil je het liefst tot rust komen. Bijvoorbeeld in je slaapkamer. Hoe tover je die ruimte om tot je eigen zen-paradijs? Met deze trends voor 2019 creëer je een slaapkamer om heerlijk bij weg te dromen.

1. Less is more

Een trend die je in het nieuwe jaar in het hele huis kunt doortrekken: pure rust. Het dagelijks leven is al druk genoeg, dus heb je ruimtes nodig waar je niet te veel prikkels krijgt en helemaal kunt ontspannen. Ook in de slaapkamer, want een goede nachtrust is een must om overdag goed te functioneren. Zachte, warme kleuren zoals wit en beige zijn daarvoor perfect. Daarnaast draait alles om ruimte. Als je slaapkamer niet heel groot is, kun je zelf ruimte creëren door te ontspullen en zo weinig mogelijk meubels en accessoires neer te zetten. Een bed met witte lakens, een basic nachtkastje en een eenvoudige kledingkast zijn meer dan genoeg.

2. Breng de natuur in huis

Een trend die gepaard gaat met rust: de natuur. Maak van je slaapkamer een gezonde plek waar je goed kunt slapen en ontspannen. Dat doe je door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout. Het leuke aan deze trend is dat een houten bed tijdloos is. En dat je het perfect kunt combineren met meubels in andere materialen. Het geeft een warm, huiselijk gevoel en ziet er bovendien stijlvol en trendy uit. Een andere mogelijkheid is om hier en daar een mooie plant te zetten. Het zuivert de lucht en sommige exemplaren werken zelfs kalmerend, zoals jasmijn of lavendel.

3. Handgemaakte kwaliteit

Overweeg om handgemaakt meubilair te kopen. Tegenwoordig heeft iedereen hetzelfde bed in huis, of dezelfde kledingkast. Maar vaak wordt vergeten dat handgemaakt synoniem staat voor zorg, liefde en talent. Je vindt zoveel unieke stukken, die anders zijn dan de rest. Het zijn vaak ook meubelstukken met een verhaal, waar je nog jaren over kunt mijmeren. Wil je de ecologische voetafdruk laag houden? Ga da voor lokale meubelmakers!

4. Luxueuze sfeer

Om je slaapkamer een beetje meer cachet te geven, kun je gebruik maken van prachtige stoffen die de ruimte net dat tikkeltje meer geven. Velvet is daar eentje van. Een poef als nachttafel, een prachtig dekbedovertrek of kleurrijke sierkussens op je bed … het zit ‘m in de kleine dingen.

Auteur: EM
Bron en foto’s: Brabbu

Share.