De 10 goedkoopste gemeentes van Vlaanderen

Share.

Alles wordt alsmaar duurder, dus gaan we in 2019 op zoek naar een goedkopere plek om te wonen. Maar waar in Vlaanderen is dat nu precies? Omdat we toch weleens benieuwd zijn waar je nu het goedkoopst een woning kan kopen, gingen we op zoek naar de Vlaamse gemeentes waar je het voorbije jaar het minste moest neertellen voor een woning!

Voor ons onderzoek onderzochten we de gemiddelde prijs waarin huizen in 2018 op Zimmo te koop stonden. Hierbij werd ook rekening gehouden met het aantal panden die online stonden en werden alle deelgemeenten meegerekend.

1. Leopoldsburg

Beginnen doen we met de nummer 1 op de lijst en tevens de allergoedkoopste gemeente. De huizen waar je het minst voor betaalt, vind je in het Limburgse Leopoldsburg. Voor een woning telde je vorig jaar gemiddeld 229.930 euro neer.

2. Meeuwen-Gruitrode

We blijven nog even in Limburg, maar gaan toch al opmerkelijk een stukje duurder moeten kijken. In Meeuwen-Gruitrode, ten noorden van Hasselt betaal je al bijna 17.000 euro meer dan in Leopoldsburg. In 2018 ging een woning in Meeuwen-Gruitrode namelijk gemiddeld voor 246.225 euro over de toonbank.

3. Menen

De top drie wordt vervolledigd door een stad aan de Franse grens. Het West-Vlaamse Menen pakt het brons met woningen waar je gemiddeld 249.482 euro voor ophoest.

Menen – Foto: Wikimedia Commons

4. Gingelom

Voor het eerst gaan we de grens van 250.000 euro over en zetten we opnieuw koers richting Limburg! Op een boogscheut van Sint-Truiden komen we terecht in Gingelom, een gemeente dat grenst aan Wallonië. Een woning in Gingelom had in 2018 een gemiddeld prijskaartje van 252.064 euro.

5. Wervik

We lijken te pingpongen tussen Limburg en West-Vlaanderen want opnieuw rijden we richting de zee. De top 5 wordt aangevuld door Wervik, een stad die grenst aan bronzen stek, Menen, en dus ook de Franse grens raakt. Voor een goede 256.105 euro tik je er een leuke woning op de kop!

6. ‘Kruishoutem’

We begonnen ons al af te vragen waar de andere Vlaamse provincies bleven en daar is Oost-Vlaanderen! We rijden richting Kruishoutem, gelegen tussen Deinze en Oudenaarde, waar we vanaf 1 januari 2019 de bordjes moeten wijzigen. Kruishoutem en Zingem fusioneren naar Kruisem, maar in 2018 vond je in Kruishoutem voor 257.872 euro nog een fraaie woning!

Kruishoutem – Foto: Wikimedia Commons

7. Liedekerke

En ook Vlaams-Brabant blijft niet achter, want Liedekerke neemt de zevende plek in. Voor een woning in de gemeente van het Pajottenland telde je vorig jaar een kleine 262.666 euro neer, wat een meevaller is in een toch wel dure provincie.

8. Denderleeuw

De buren uit Denderleeuw -maar dan wel op Oost-Vlaams grondgebied- vinden we een trapje lager (of iets duurder) terug op de ranglijst. De stad langs de gelijknamige rivier de Dender was in 2018 eveneens populair wat betreft vastgoedtransacties. Heel wat nieuwe huiseigenaren telden zo gemiddeld 263.773 euro neer.

9. Hechtel-Eksel

En hoe kan het ook anders dan dat we niet even teruggaan naar een van de goedkoopste provincies van ons land, Limburg. Dat het er fijn wonen is, staat buiten kijf, maar nu blijkt één van de sympathiekste streken van ons land nu ook behoorlijk betaal. Zo ook in Hechtel-Eksel, buurgemeente van gouden plak Leopoldsburg. Prijskaartje: 265.405 euro.

Eksel – Foto: Wikimedia Commons

10. Houthalen-Helchteren

Jep, opnieuw Limburg en eveneens een buurgemeente van Hechtel-Eksel -lijkt dé place to be te zijn- maakt Houthalen-Helchteren de leukste top 10 om het jaar mee te openen rond. Voor 266.917 euro vind je in de fusiegemeente alvast een fraaie woning!

Woon jij in één van deze steden en wil je graag wat meer vertellen over de zoektocht naar een woning in de regio? Laat het ons weten in de reacties!

Share.