Met deze robot slaap je altijd in een proper bed

Share.

Een stofzuigrobot kent ondertussen iedereen. En een bed dat zichzelf ‘s ochtends opmaakt is ook aan een opmars bezig. Maar wist je dat er aan de combinatie van de twee ook gewerkt wordt? Zo is een team druk bezig aan de CleanseBot, een robot dat volgens de makers op Kickstarter tot wel 99,99% van de bacteriën vermorzelt.

Wat is de CleanseBot?

De CleanseBot is een mini robotje dat je ‘s ochtends kan gebruiken na het opstaan. Je zet hem gewoon op of onder je deken en het scant heel de oppervlakte af naar bacteriën -of andere rommel- die we anders met het blote oog niet kunnen zien. De ontwikkelaars vertrokken vanuit een reisidee. Wie al eens een citytrip boekte, kent wel de verhalen dat bepaalde hotelkamers niet zo proper zijn dan ze lijken. En het bed al zeker niet. Het idee ontstond om een draagbare robot te creëren die met alle bacteriën in bed afrekent.

Maar uiteraard gaat het verder dan louter de hotelkamer. Ook in je woning kan het een onmisbare schakel zijn. Elke avond in een fris bed slapen doet namelijk veel aan het humeur van de meeste mensen en het opzetten van de robot levert je geen extra meerwerk op. Gewoon opstaan en de robot opzetten is voldoende.

Hoe werkt het?

De eerste stap is om de robot op het bed te zetten. Dat kan zowel op als onder het deken. Gewoon aanzetten en de CleanseBot doet een half uur tot een uur zijn ding. Geen nood, je moet je bed niet afbakenen. Door de slimme scanners zal je robot niet uit bed vallen. In de zoektocht naar kiemen, bacteriën en huisstofmijt maakt het toestel gebruik van 4 UV-C lichtsensoren, dat naast het desinfecteren van oppervlaktes, ook bewezen resultaat heeft op bacteriën die in de lucht verspreid worden. Daardoor wordt maar liefst 99,9% van de bacteriën in de kiem gesmoord en kan je elke avond rekenen op een schoon bed.

Hoeveel kost zo’n toestel?

Omdat het toestel initieel ontworpen is voor reisgebruik -lees: meenemen om er zeker van te zijn dat je hotelkamer proper is- weegt de CleanseBot amper 220 gram. Ter vergelijking: de gemiddelde iPad weegt al 478 gram. De ontwikkelaars mikken op een ruim publiek dat naast reizen het toestel ook graag in huis wenst te gebruiken voor het bed, de zetel, het tapijt en zelfs de slaapplekken van de huisdiertjes. Voor zo’n bedrobot tel je via Kickstarter alvast 99 dollar, oftewel 88,67 euro neer. De verwachte eerste leveringen zijn voor april 2019. Nadien evalueert het team de eerste verkoop en wordt er besloten of de stekker in het project blijft, of er genadeloos wordt uitgetrokken. Wij zijn alvast fan!

Bron: Kickstarter.com

Share.

Leave A Reply