Daarom zijn vrouwen beter in het inrichten van een woning

Share.

Nieuwe stek gekocht of gehuurd? Of dringend nodig aan een make-over van je interieur? Laat het door een vrouw doen! Zij zijn nu eenmaal véél beter in dat soort dingen. Als vrouw ben je nu wellicht glimlachend aan het knikken. Wenkbrauwen gefronst? Dan ben je ongetwijfeld van het mannelijke geslacht. Lees gerust even verder, dan duiden we alles …

Als man moet je je niet onmiddellijk geschoffeerd voelen. Misschien ben jij een uitzondering op de regel. Of een interieurarchitect? Onze excuses. Maar toch geven we je graag 8 redenen waarom de meeste vrouwen net dat tikkeltje beter zijn in interieurinrichting.

1. Vrouwen zijn véél actiever op Pinterest dan mannen. Bovendien maken ze daar méér interieurgerelateerde moodboards. Ze kennen de verschillende stijlen, mogelijkheden en combinaties dus beter.

2. Een vrouw durft vaker hulp vragen dan een man. Dat betekent dat ze bij enige twijfel over haar interieur raad vraagt aan één of meerdere vriendinnen. Die hebben ongetwijfeld ook een Pinterest-account. Het expertiseniveau stijgt dus fors.

3. Vrije tijd? Een man spendeert die het liefst in de sportclub of in de kroeg terwijl een vrouw graag gaat shoppen. Tijdens dat shoppen doet ze natuurlijk tonnen inspiratie op! En dat expertiseniveau kruipt nog een streepje hoger.

4. Vraag eens aan een man wat Feng Shui betekent! Of wie Marie Kondo is! Door vrouwen heb je binnen vijftien minuten een energiek huis.

5. Vrouwen kunnen ontzettend goed multitasken. Bij een nieuw interieur houden ze dus rekening met de sfeer, het comfort, het onderhoud én de gebruiksvriendelijkheid. Als je geluk hebt, blijft alles ook nog binnen het budget. Maar dat is niet altijd een waterdichte garantie.

6. De meest vrouwen houden van details. Kijk maar naar hun kleding, juwelen, accessoires, make-up. Dat oog voor detail hebben ze ook als ze je woonkamer, keuken of werkplek onder handen nemen.

7. Wie een woning moet inrichten, moet ervan houden om interieurzaken af te schuimen, spullen met elkaar te vergelijken, prijzen op te vragen, ….

8. Dat moederinstinct om een nestje te bouwen … hebben niet zo heel veel mannen.

Het is 8 maart en dus de Internationale dag van de Vrouw. We moesten wel enkele redenen zoeken om het vrouwelijk geslacht in de watten te leggen 😉 En om nog één cliché aan te halen: mannen zijn natuurlijk veel beter om die IKEA-kasten in elkaar te draaien.

Auteur: EM

Share.