Dit Belgische kasteel uit de middeleeuwen staat te koop!

Share.

In ons land staan er heel wat pareltjes te koop en voor wie het iets romantischer ziet, kan altijd terecht in Kasteel Eyneburg. Dit prachtige kasteel neemt je helemaal mee terug in de tijd, tot in de middeleeuwen. En goed nieuws, momenteel hangt er een bordje aan de poort: te koop!

Voor deze historische parel trekken we richting de Oostkantons. In het dorpje Hergenrath, een deelgemeente van Kelmis, bevindt zich een uniek stukje geschiedenis. Op het domein van Kasteel Eyneburg vind je verschillende delen waaronder een impressionant middeleeuws kasteel, een kapel, dienstwoningen, stallingen, wachttorens, smidse en zelfs een waterbron, allemaal omringd door een muur zoals je ze vroeger in sprookjes kon zien.

Daarnaast geniet je er van optimale privacy, daar het domein gelegen is op de top van een heuvel, middenin een prachtig landschap. De omliggende bossen en weilanden -goed voor zo’n 26,5 hectare- zijn trouwens ook in de prijs inbegrepen. Wat betreft het kasteel zou er van het domein al sprake zijn geweest rond de dertiende eeuw, waardoor het bouwjaar niet helemaal bekend is. In 1640 brandde het kasteel af, waarna het na acht jaar renoveren opnieuw flink pronkte aan het landschap van de Oostkantons.

Binnenin is het gebouw -naar kasteelnormen- in prima staat en kan je er met maar liefst 20 slaapkamers je hele familie te slapen leggen. Enig minpuntje is dan weer dat er slechts één badkamer is. Begrijpe wie begrijpen kan, maar dat mag je niet weerhouden om enkele kamers om te toveren tot badkamer. Er is dus nog wat werk aan, maar voor 2,8 miljoen euro kan je je wel kasteelheer of kasteeldame noemen!

Tot slot willen we jullie dit verhaaltje voor het slapen gaan niet onthouden. Hoewel het kasteel pas in 1260 voor het eerst genoemd werd en men dus officieus dit jaartal als bouwjaar nam, blijkt het kasteel al veel langer te bestaan en deel uitmaalt van een waar liefdesverhaal. In de hoofdrol: Emma, de dochter van Karel de Grote die van haar vader niet mocht afspreken met mannen.

Uiteraard gebeurt dat toch en wordt ze verliefd op Einhard, schrijver aan het hof van haar vader. Ze spraken op een nacht in het geheim af, maar uiteindelijk bleek er heel wat sneeuw te zijn gevallen. Om haar geliefde niet te verraden, droeg ze hem op de rug het paleis van Aken binnen, waar ze uiteindelijk door de enige echte Keizer Karel de Grote betrapt worden. Die laatste is echter niet boos en schenkt hen na het huwelijk zelfs het befaamde Kasteel Eyneburg.

Bron: Zimmo
Foto’s: Found & Baker Properties

Share.