Dit waren de 10 populairste woningen in maart

Share.

Net zoals vele Belgen schuimen we graag het internet af op zoek naar leuke woningen in ons land. Dat we graag binnenkijken bij woningen die te koop of te huur staan, is alvast geen verrassing. Maar wist je dat er één provincie echt bovenuit steekt qua populariteit? Dit zijn de 10 meest bekeken woningen van vorige maand.

Voor dit artikel gingen we op zoek naar de woningen die tussen 1 maart en 31 maart 2019 het vaakst bekeken werden op Zimmo

1. Vakantiewoning in Herselt

De top 10 openen we in Herselt, een Antwerpse gemeente tussen Westerlo en Aarschot. Daar vind je op wandelafstand van het dorp een gezellige chalet. De woning wordt aangeboden als vakantiewoning met een prijskaartje van 144.000 euro.

2. Moderne woning in Neeroeteren

Na Herselt rijden we door richting Limburg, waar we halt houden in Neeroeteren. Daar vinden we met deze moderne halfopen bebouwing met drie slaapkamers de op één na populairste woning van de maand maart. De positieve EPC-score, de drie slaapkamers en de recente renovatie waren in combinatie met de vraagprijs van 295.000 euro wellicht gegeerd bij het grote publiek.

3. 6 slaapkamers in Hasselt

We houden een tijdje halt in Hasselt, want de Limburgse provinciehoofdstad komt drie keer voor in de top 5. De bronzen stek is voor deze charmante, te renoveren woning met 6 slaapkamers nabij het centrum van de stad. Geïnteresseerden kunnen online via Biddit bieden met een instelprijs van 100.000 euro. Interessante optie!

4. Interessant woonhuis in Hasselt

Aan de andere kant van de stad is er opnieuw een charmante woning met 4 slaapkamers die aangeboden wordt via een openbare verkoop. De instelprijs werd echter niet meegedeeld.

5. Prachtige woning in -opnieuw- Hasselt

Jawel, we blijven voor de derde keer op rij in Hasselt, dat zo Limburg echt op de populaire kaart zet. Dit keer gaat het om deze ruime woning – een woonoppervlakte van 275 m² – met 4 slaapkamers en een uitstekende ligging. De woon- en leefruimtes werden in 2013 volledig gerenoveerd en wachten nu op een nieuwe eigenaar die 485.000 euro op tafel wil leggen.

6. Op de rand van Nederland

We gaan van Hasselt richting onze Noorderburen, want op een tiental minuutjes rijden van Maastricht vinden we deze prachtige gezinswoning terug in Herderen, een dorpje dat toebehoort aan de gemeente Riemst. Op deze rustige locatie staat dit ruime pand te koop met een prijskaartje van 390.000 euro.

7. Prachtige instapklare woning in Mol

Droom je van een instapklare woning met een ruime zuid-gerichte tuin? Dat kan in de gemeente Mol! Deze prachtige woning heeft een grondoppervlakte van bijna 13 are, bevat 4 slaapkamers, geniet van veel lichtinval en is omwille van de relatief goedkope vraagprijs van 219.000 euro erg populair gebleken vorige maand. En terecht!

8. Gerenoveerde kangoeroewoning in Linkhout

Een kangoeroewoning blijkt al een geruime tijd erg in trek bij onze landgenoten. Als er dan nog zo’n pareltje te koop staat met 4 slaapkamers en 2 badkamers op een grond van 47 are, dan kan dat niet anders dan populair zijn. Deze mooie gerenoveerde woning in Linkhout -jawel, in de provincie Limburg- staat te koop voor 498.000 euro.

9. Verrassend pand in Genk

Een hoeve met een grondoppervlakte van 13 are en een vraagprijs van 50.000 euro? Dat moeten we zien! En dat dachten er velen, want ook deze woning bleek erg populair te zijn. De vraagprijs is echter de instelprijs van Biddit -het online platform om te bieden op een woning- en het pand in Genk is er eentje om grondig te renoveren óf zelfs met de grond gelijk te maken.

Foto: Notaris Van Soest

10. Prachtige pastorijwoning in Koersel

Tot slot eindigen we in Koersel, uiteraard in Limburg, dat met negen woningen de top 10 domineert. Hier vinden we een instapklare pastorijwoning uit 2015 terug. Dit pareltje bevat vier slaapkamers en een ruim terras. Ideaal voor gezinnen! Aan deze woning hangt een prijskaartje van 329.000 euro.

Share.