Hallucinant: deze woning staat op palen… tegen de rotsen!

Share.

In de categorie verrassende woningen zijn vaak pareltjes te vinden. Wat denk je van deze woning, dat gebouwd werd op een platform en ondersteund wordt door palen… tegen de rotsen! Brr!

Helaas zitten we niet in België, alhoewel… Zouden we er durven wonen? We bevinden ons in ieder geval in Sherman Oaks, een district in de San Fernando Valley-regio van Los Angeles, Californië (VS). De vraagprijs van deze parel ligt rond het de gemiddelde woonprijs voor een woning in Sherman Oaks: 1.350.000 miljoen euro. Maar je krijgt er heel wat voor terug.

Het verhaal begint bij Richard Neutra, een bekende Oostenrijkse architect die tegen de rotsen nog wel ruimte zag voor enkele woningen. Neutra overleed in 1970, maar tekende in 1966 zeventien woningen tegen de Californische rotswanden met fenomenale vergezichten. Voor wie hoogtevrees heeft, kan maar beter niet op deze klif komen wonen.

De vraag die hier echter op ieders lippen brand: hoe kan dit na al die jaren nog recht blijven staan? Is het veilig? En wat bij een aardbeving? Volgens vastgoedmakelaar Michelle Schwartz die deze woningen vertegenwoordigt is er niets aan de hand. “Er zijn al meerdere aardbevingen geweest sinds 1966. De heuvel waarop het gebouwd is, hangt vast aan de vaste bodem, wat het ongevoelig maakt voor verschuivingen. Het overleefde zelfs de stevige beving in 1994 met een goede 6.7 op de schaal van Richter. Toen werd de woning zelfs nog meer verstevigt voor toekomstige en misschien we zwaardere rampen.”

Nu we die twijfels achter de rug hebben, is het even kijken naar de woning zelf, want de locatie heeft heel wat voordelen. Zo is er het uitzicht over Sherman Oaks en het mondaine Bel Air -je weet wel, The Fresh Prince– en zie je in de verte ook het Deervale-Stone Canyon Park, goed voor lange wandelingen. Overigens is het van daar uit amper een halfuurtje rijden naar Santa Monica Beach, handig meegenomen.

Nog een extraatje voor de durvers: het balkon is bewust uit glas gemaakt om het gevoel tussen woning en de omgeving te versterken. Een koffietje ‘s ochtends op het balkon slurpen voelt haast aan alsof je tussen de wolken zit, zeker wanneer het mistig is in de onderliggende vallei.

Maar genoeg over de omgeving, want ook binnenin ziet het er lang niet slecht uit: “met 167 vierkante meter aan woonoppervlakte lijkt de woning misschien klein, maar dat is het zeker niet. Door de grote open ruimtes en de vensters die de hele gevel in beslag nemen oogt het huis al een stuk ruimer.”

De huidige eigenaar kocht de woning met twee slaapkamers in 2017 voor 1.150.000 euro en voegde er gelijk enkele technologische snufjes aan toe. Zo is de hele woning een heus muziekparadijs met een volledige Sonosinstallatie en zijn er overal screens aan de ramen geïnstalleerd om een onwaarschijnlijk bioscoopgevoel te creëeren. Iemand een filmpje meepikken?

In het interieur heeft de huidige eigenaar nog rekening gehouden met bepaalde eyecatchers uit het verleden. De open haard bleef bijvoorbeeld intact. Hij friste echter het interieur op en renoveerde onder andere de badkamer met een stoomdouche en verwarmde vloeren. Een waar je in de badkamer geniet van optimale privacy, heb je ook in de slaapkamer(s) een zicht om van te dromen.

Aan dat prachtige uitzicht zijn ook helaas nadelen verbonden. Omdat de woning gelegen is tegen een rotswand, was er geen ruimte achterin voor een tuin. Een balkon maakt daar veel goed, maar de architect voorzag aan de zijkant wel een kleine ruimte waar de bewoners met een lounge, een hangstoel en een fontein tot rust kunnen komen in een heerlijk Californisch klimaat.

Zou jij hier kunnen wonen? Laat het achter in de reacties!

Bron en foto’: Realtor.com

Share.

Leave A Reply