De 5 beste tips om een babykamer in te richten

Share.

Word je binnenkort de trotse mama of papa van een flinke zoon of een prachtige dochter? Of wil je de babykamer opnieuw inrichten? Spannend! Laat je inspireren door dé trends van 2019. Avontuurlijk, bohemian, romantisch of liever Scandinavisch? Geen nood, er is voor elk wat wils.

Een babykamer moet gezellig zijn, maar vooral kidsproof! Het minimalistische en strakke van de voorbije jaren maakt vandaag plaats voor sfeer en warmte.

1. Uitgesproken kleuren

Pastel was de voorbije jaren heer en meester in de babykamer, maar dat maakt nu plaats voor donkerdere tinten die meer cachet geven. Denk maar aan groen, terracotta, okergeel en donkerblauw. Dat betekent niet dat pastel absoluut not done is, integendeel. Roos en grijsblauw kun je perfect combineren met een donkere tint. Het geeft je babykamer meteen een warme touch. Ideaal om je kleintje in te verwelkomen.

2. Terug naar de natuur

Een Scandinavisch interieur is nog altijd hip, en dat geldt uiteraard ook in de babykamer. Denk maar aan een wiegje uit hout of riet of een (schommel)stoel uit rotan. Het geeft je kamer extra pit, en je kunt het eindeloos combineren met andere kleuren, vormen en tinten. Of je nu kiest voor een modernere inrichting of werkt in een specifiek thema, deze natuurlijke elementen passen echt overal. Ook goed om te weten: Scandinavisch meubilair is vaak licht en daardoor ideaal in kleine babykamers!

3. Op avontuur

Een schommel in de kinderkamer, duizend-en-één luchtballonnen, raketten, boten, regenbogen of een wereldkaart boven het bedje, … het mag gerust wat speelser zijn! Eens je kleintje een peuter is, zal hij of zij niet weten waar eerst te kijken. Een tip: maak het niet te bombastisch. Combineer felle, kleurrijke elementen met lichtere, neutrale tinten zoals grijs of beige.

4. Beestenboel

Een trend die in 2018 al heel populair was, en die zich dit jaar verder doorzet: het jungle-thema. Dieren all over the place, dus. Olifantjes op het vloerkleed, tijgers aan de muur, flamingo’s op het dekbed of zebra’s op de gordijnen. Geen fan van wilde dieren? Met dieren uit het bos – zoals vossen en hazen – scoor je natuurlijk ook. Gewaagd, maar o zo spannend. En … zowel geschikt voor jongens als meisjes.

5. Bohemian romantiek

Ook leuk: de bohemian romantische babykamer. Denk maar aan grote bloemenprints – als behangpapier, posters of beddengoed – en dromerige wandhangers. In combinatie met zachte warme tinten zoals roze of babyblauw heb je een babykamer om bij weg te dromen.

Auteur: EM

Share.