Dit ‘huis’ draait rond zoals een hamsterwiel

Share.

Ooit al eens willen leven in een modern kunstwerk? De twee artiesten Ward Shelley en Alex Schweder, die elkaar ontmoetten aan de kunstacademie in Rome, tonen alvast hoe het moet in het museum The Boiler in New York. Ze leefden er tien dagen lang in een hamsterwiel van 7,5 meter doorsnede.

De twee kunstenaars werden zo een deel van het kunstwerk “In Orbit”. Het hamsterwiel werd gemaakt van hout, staal en meubilair en was onderdeel van een architecturale kunstinstallatie in hartje Brooklyn.

Geen sinecure: om het leven draaglijk (of draailijk ;-)) te houden moesten de twee waaghalzen hun bewegingen zorgvuldig afstemmen op elkaar en op de draaiende woning. Zo moesten ze o.a. synchroon met elkaar bewegen: als de ene een stap naar voor zette, moest de andere mee een stap naar voor zetten. Het doel? De nadruk leggen op synergie en aantonen dat samenleven ook samenwerken met zich meebrengt.

Aan de rand van dit cirkelvormige kunstwerk werden verschillende meubels en huishoudtoestellen gemonteerd. Je herkent o.a. een bureau, een bed, een koelkast, een discreet toilet en een klein keukentje met kookplaat en microgolfoven. Op die manier werd aan alle dagelijkse behoeften van de kunstenaars gedacht. Ze bakten zelfs elke dag spek en ei, een lust voor het oog.

Gevaarlijk? Best wel, als je het ons vraagt. De kunstenaars werden alvast beschermd door een harnas om valpartijen te breken. Wat uiteindelijk gelukkig niet nodig bleek te zijn, na 10 dagen kwamen ze veilig en wel uit het wiel. Zou het jullie lukken?

Auteur: PJG

Bron en foto’s: Designboom

Share.

Leave A Reply