IN BEELD: fenomenale, strakke woning met unieke vergezichten in Oudenaarde

Share.

Kasseien, Geraardsbergen, de Ronde van Vlaanderen en een prachtig glooiend landschap: de Vlaamse Ardennen zijn een echte trekpleister voor wie wil genieten van het beste wat Vlaanderen te bieden heeft. Een streek die ook architecturale pareltjes verdient, en dat is een uitdaging die architect Tom Mahieu uit Oudenaarde graag aanging.

Het prachtige RECO huis beantwoordt dan ook aan alle uitdagingen die de bouwheer voor ogen had: met pure lijnen en open volumes, de verbluffende uitzichten in het huis brengen in een moderne constructie met veel witte oppervlakken en witte details.

Foto’s: Yannick Milpas

Het uitgangspunt van de plannen? Twee kruislings geplaatste blokken en grote glazen oppervlakken om de meest interessante uitzichten in op te vangen. Het overhangende volume op de eerste verdieping creëert een carport bij de ingang en een terras aan de zuidkant, terwijl het fungeert als groot zonnescherm voor zowel terras als interieur op het gelijkvloers.

Foto’s: Yannick Milpas

Dit gelijkvloers-volume werd bijna volledig uit glas ontworpen en biedt een fantastisch uitzicht op het park aan de overkant, het overdekte terras op het zuiden en op de tuin aan de achterkant. De ruimte is volledig open, en bevat de eetkamer, woonkamer en elegante keuken met indrukwekkend kookeiland van maar liefst 6 meter lang.

Foto’s: Yannick Milpas

Het bovenste volume is volledig gesloten met uitzicht op de straat. Aan de noordkant zien we opnieuw een volledige beglazing, die uitgeeft op de rivier en de skyline van Oudenaarde. Best wel een leuk uitzichtje om ’s ochtends te ontwaken, niet?

Foto’s: Yannick Milpas

De geïsoleerde muren zijn afgewerkt in wit gips, grijs gepolijst beton en zwarte kozijnen. Een prachtige manier om te beantwoorden aan de vraag van de bouwheer, en een trend die zich tot in extreem detail doorzet in het interieur.

Foto’s: Yannick Milpas

Last but not least: ja, uiteraard is deze woning energiezuinig met onder meer vloerverwarming, zonnepanelen, energie-efficiënte dubbele beglazing en een hoogkwalitatief ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Maar de ultieme duurzaamheid, die vinden de bewoners terug in de steeds adembenemende panorama’s.

Auteur: PJG
Bron: Archdaily, tommahieu.be
Foto’s: Yannick Milpas

Share.

Comments are closed.