Dit moderne huis werd in amper 5 uur rechtgetrokken!

Share.

Minder dan vier maanden. Langer was niet nodig om deze geweldige prefabwoning te bouwen in de fabriek. Daarna werd het in amper vijf uur (!) rechtgetrokken ter plekke. Interesse in een knappe én snelle oplossing om je braakliggende bouwgrond om te bouwen tot een echte thuis? Check dan zeker dit pareltje uit.

Deze woonst ligt in Valdes, Asturië, ten noordwesten van Madrid. Het minimalistische huis werd omgedoopt tot Montaña House. De inspiratie werd gehaald uit de traditionele, regionale residentiële architectuur. Maar evenzeer uit de houten graanschuren gebouwd op pilaren die je in Spanje overal tegenkomt.

In amper vier maanden werd het dus gebouwd in de fabriek, getransporteerd naar Valdes en opgetrokken in vijf uur. Het traditionele leien dak werd er door een lokale ambachtsman op geassembleerd, en klaar! Een nieuwe woonst voor een Engelse tuinarchitect en zijn familie.

Het huis heeft twee verdiepingen. Beneden vinden we vooral de gemeenschappelijke ruimtes: een zeer minimalistisch opgevatte keuken, die doorloopt in de woonkamer. Het centraal element van het huis is een metalen trap. Hierrond werden de ruimtes opgebouwd. Een open haard met aantrekkelijke schouw geeft karakter aan het voor de rest vrij minimalistische interieur.

Boven vinden we slaapkamers en de badkamer. Ook hier is het weer minimalisme troef. Lichte panelen van polycarbonaat delen de verschillende ruimtes in. Hierdoor kan er gefilterd licht binnenvallen in elke kamer. Zo wordt er ondanks het minimalisme toch een heel warm gevoel gecreëerd op de hele bovenverdieping.

Wat denk je, iets voor jou? Laat het ons weten in de reacties!

Update: wegens grote vraag. ArcelorMittal Spanje heeft hiervoor een samenwerking met Baragaño en deze woningen gaan daar over de toonbank vanaf 49.000 euro. Je vindt meer info op de website van B Homes.
Let wel: De website is helaas enkel in het Spaans beschikbaar.

Auteur: PJG
Bron: Inhabitat

Share.