VOOR & NA: 15 adembenemende totaalrenovaties

Share.

Verbouwing gepland of oud huisje gekocht dat je helemaal wil renoveren? Dan wordt vandaag je dag. In dit artikel vind je immers 15 inspirerende en quasi ongelofelijke make-overs van verouderde woningen over de hele wereld. Veel kijk- en leesplezier!

Een chalet uit de jaren 30 in Spaanse stijl transformeren naar een gezinswoning op zijn Amerikaans?  Deze woning in de rijke staat New England aan de Amerikaanse oostkust doet het met een reeks uitbreidingen en een nieuwe houten gevel.

Foto: Nigel Rigden

Dit jachthuis was dringend toe aan een renovatie. Het resultaat? Een modernistische en duurzame make-over.

Foto: Homebuilding

Een huis uit de jaren 50 renoveren tot een kangoeroewoning én extra ruimte voor een groeiend gezin? Check.

Foto: Andy Hatfield

Met een gevelrenovatie en nieuwe aanbouw kom je al heel ver. Deze woonst transformeerde van klassiek eighties huis tot unieke 21e eeuwse gezinswoning.

Foto: Martin Gardner

Van verwaarloosbare, saaie woonst tot een villa in Miami Beach-stijl dankzij het wit verven van de bakstenen en aanpakken van de ramen.

Foto: Homebuilding

Deze gedateerde woonst had dringend nood aan extra ruimte. De moderne woonkeuken met directe toegang tot de tuin bracht dit in orde, en blies meteen het uiterlijk van het huis ook nieuw leven in.

Foto: Martin Gardner / OB Architecture

Opgefrist pleisterwerk, houten bekleding en nieuwe ramen: wat nieuwe materialen gebruiken is vaak al genoeg om een oubollige woning te veranderen in een moderne. Al hielp de voordeur die naar het midden werd verplaatst om meer symmetrie te creëren ook wel in deze geslaagde make-over.

Foto: Paul Testa Architecture

Van saaie bungalow tot prachtig modern huisje aan de Engelse kust dat optimaal profiteert van de fantastische uitzichten: check.

Foto: Homebuilding

Eikenhouten materialen te klassiek anno 2020? Niet in dit prachtig gerenoveerde Britse familiehuis!

Foto: Homebuilding

De zijgarage uitbreiden naar twee verdiepingen, een meer symmetrische voorgevel en een fris palet aan materialen: het resultaat is een geslaagde verbouwing.

Foto: AR Design Studio

Hoe is het mogelijk dat zo’n oubollige jaren 50-bungalow zo’n adembenemend modernistisch huis werd?

Foto: Homebuilding

Van rode baksteen naar effen witgrijze gevel met moderne poort, nieuwe ramen en een prachtige luifel aan de voordeur: meer heb je niet nodig om van traditioneel naar modern te gaan…

Foto: AR Design Studio

Wat doe je met een woning die er meer uitziet als een gemeenschapshuis dan een woonhuis? Omvormen tot heerlijk glamoureuze villa tegen een heuvelflank, natuurlijk!

Foto: Homebuilding

Waar ze nu hun auto’s zetten nu de garage weg is? Wat maakt het uit, als je er zoveel extra leefruimte en zo’n eigentijdse gevel met houten pijlers voor in de plaats krijgt?

Foto: Richard Chivers / CDMS Architects

Last but not least: dit pareltje. Inclusief nieuwe gevel in hout en witte baksteen, een uitbreiding naar twee verdiepingen in de linkervleugel van de woonst, een heraanleg van de tuin en een grote nieuwe bijbouw rechts.

Foto: Transform Architects

Auteur: PJG

Bron: Homebuilding

Share.

Leave A Reply