De 8 meest vergeten spullen tijdens een verhuis

Share.

Een verhuis is altijd een uitdaging waar je maar beter goed voorbereid aan begint. Maar verhuizen in coronatijden? Dat is een hele klus, we spreken uit ervaring. Tenzij je een verhuisfirma inhuurt of iedereen in je bubbel van vier personen mobiliseert, sta je er voor een groot stuk alleen voor. En dan vergeet je al eens snel zaken mee te verhuizen. Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard, dus presenteren we je alvast de 8 spullen die het vaakst vergeten worden tijdens een verhuis.

Belangrijke documenten

Persoonlijke documenten zoals geboorte- en huwelijksakten, diploma’s, medische dossiers, paspoorten of rijbewijzen: ze durven al eens ergens ver weggestopt te zitten en vergeten te worden bij een verhuis. Zorg ook steeds dat je alle officiële documenten van je werk, je woning, bank en auto in een map hebt zitten. Gebruik je een verhuisfirma? Makkelijk, maar deze map verhuis je toch beter zelf in je auto.

Medicijnen

Geloof het of niet: medicijnen worden zeer vaak vergeten (of per ongeluk weggegooid) bij een verhuis. Een doosje Dafalgan haal je meteen terug bij de apotheker, maar misschien heb je ook wel essentiële medicatie nodig die je niet zonder voorschrift verkrijgt. Kwestie van het medicijnkastje zeker niet uit het oog te verliezen, dus! Vind je ergens medicijnen die je toch nooit meer nodig hebt, vervallen zijn of waarvan het etiket onleesbaar is geworden? Gooi ze dan gerust weg, je hebt waarschijnlijk al genoeg te verhuizen.

Sleutels

Sleutels het laatste dat je ooit zou vergeten? Nochtans gebeurt het enorm vaak dat mensen tijdens hun verhuis op een gegeven moment voor hun nieuwe woonst staan zonder de nieuwe sleutels. Om het nodeloos op en af rijden te vermijden, best even in de gaten houden dus. Onze tip? Leg de nieuwe sleutels meteen in de wagen waarmee je het meest verhuist, dan heb je ze steeds bij. Inventariseer trouwens ook alle andere sleutels die je vindt tijdens de verhuis, zodat je die kluis of dat fietsslot ook in je nieuwe woning nog openkrijgt.

Waardevolle items

De waardevolle spullen die recht onder je neus liggen, vergeet je natuurlijk niet. Maar wat met waardevolle of belangrijke items die je zorgvuldig hebt verstopt in je woning om dieven geen kans te geven?  Wat met het cashgeld dat misschien nog onder je matras ligt? Zet je even tien minuten in de zetel en denk na over waar je in de loop der jaren al je waardevolle spullen hebt opgeborgen. Een kluisje voor juwelen, een schuilplaats voor waardevolle familiestukken? Verzamel ze, en verhuis ze natuurlijk zelf in een tas of kluis.

Bibliotheekboeken

Al je boeken mee? Mooi, maar misschien zitten er wel nog bibliotheekboeken bij? Geen probleem natuurlijk wanneer je binnen dezelfde regio verhuist. Maar trek je naar de andere kant van het land, dan breng je ze best toch maar even snel binnen bij de lokale bibliotheek.

Kleding bij de stomerij

De spullen die je het gemakkelijkst vergeet, zijn de spullen die niet in je woning aanwezig zijn op het moment van inpakken. Wanneer je veel gebruik maakt van een stomerij of strijkdienst, bel je hun voor de verhuis best nog even op om te kijken of er nog kleding van je klaar ligt. Je vergeet dat doorgaans nooit op te halen? Kan wel zijn, maar tijdens een verhuis ben je vaak met zoveel zaken tegelijk bezig, dat je dit soort zaken veel sneller kan vergeten dan gewoonlijk.

Opladers

Alle meubels uit de woning, alle kleding weg, de keuken volledig leeg… Het verschil tussen een ingericht appartement en een leeg appartement is visueel zo groot, dat je al snel vergeet op de details te letten. Zoals een aantal opladers die nog in het stopcontact zitten, bijvoorbeeld. Of ergens op een stapel weg te gooien gerief belanden. Onze tip? Verpak elke oplader met het elektronisch apparaat waar hij voor dient. Of voorzie een doos waar je standaard alle kabels die je tegenkomt in stopt. Nog een tip? Denk ook aan de handleidingen voor elk van je apparaten, en verhuis ook die mee in een afzonderlijke doos.

Toiletgerief

Dat toiletgerief altijd een risico is, hoeven we je allicht niet te vertellen. Shampoo, douchegel, conditioner, toiletpapier, je tandenborstel: je hebt ze nog nodig de ochtend van verhuis, dus gaan ze als laatste mee. En dan worden ze al snel eens vergeten, tussen het verhuizen van zware meubelstukken en wasmachines door.

Ook douchegordijnen, badmatten en wc-borstels worden trouwens enorm vaak vergeten. Logisch: je bent ze zo gewoon als deel van het interieur van je oude woning, dat je je soms niet realiseert dat jij ze ooit gekocht hebt en je ze ook nodig zult hebben in je nieuwe woonst. Zorg dus dat je op het laatste moment voor je de deur eindelijk achter je dicht trekt, toch nog even in de badkamer kijkt.

Welke spullen ben jij zoal eens vergeten tijdens een verhuis? Laat het ons weten!

Auteur: PJG

Bron: MyMovingReviews, TheProMove, NewCityMovers & eigen ervaringen 😉

Share.

Leave A Reply