Een schitterende glazen aanbouw

Share.

Dit herenhuis in Winchester was ooit een leegstaand en slecht onderhouden woning, maar dankzij een schitterende renovatie en uitbreiding speelt “het glazen huis” in op het contrast tussen licht en donker. AR Design Studio realiseerden een glazen trap en aanbouw vanuit een alkoof met zicht op de tuin. De glazen aanbouw, waarvan de draagstructuur bijna onzichtbaar is, sluit perfect aan op de woning en biedt ruimte aan een grote open keuken en eetplaats.

De stijl van de aanbouw werd doorgetrokken naar de inkomhal van het huis. Hier tref je een schitterende – op maat gemaakte – glazen trap aan die naar de slaapverdieping leidt.

Een andere wens van de bewoners was een hardhouten vloer. Maar uit angst dat deze zou verkleuren door het vele licht dat door het glas naar binnen viel en de vloerverwarming die ook zou voorzien worden, werd gekozen voor grote tegels met een houtpatroon. Op deze manier werd het toch mogelijk om de warme sfeer die houten vloeren met zich meegeven te creëren.

Prachtig ontwerp! Ik vraag me alleen af hoeveel zonnecrème ze moeten smeren…

Foto’s ©: Martin Gardner

Bron: AR Design Studio

Share.

Leave A Reply